Božo Mikulić: Idemo se “pofajtati” u Bukurešt!

Komentar utakmice…

– Išli smo na pobjedu. Od prve minute krenuli smo agresivno u utakmicu, ali što je, tu je, sada je 0:0. Imamo još teških 90, ako ne i više, minuta. Idemo se tamo „pofajtati“, očekujemo prolaz.

Kako je bilo boriti se protiv opasnog Gnoherea kojeg zovu Visoki?

– Pa nismo ni Stipe, ni ja baš mali momci. Pripremili smo se na njega maksimalno, fokusirali… Cijela momčad je odigrala odlično obranu. Kada smo kompaktni, izgledamo dobro i nemamo se koga bojati.

Je li vas FCSB uspio nečime iznenaditi?

– Apsolutno ničim. Čestitke stručnom stožeru i treneru, napravili su odličnu analizu susreta. Prepoznali smo sve njihove kvalitete, sve njihove mane. Nismo imali danas malo sreće za pobjedu, ali idemo se u Bukurešt s njima „pofajtati“ i nadamo se prolazu.

Hajduk je u prvom poluvremenu izgledao odlično, u drugom ste ipak malo pali…

– Pa, gledajte, moguće da je to tako po ovako teškom vremenu. Malo nam je nestalo energije, ali mi smo dali svoj maksimum. Hvala gledateljima što su to prepoznali, dobili smo na kraju i pljesak. Uživao sam u ovoj večeri, nadam se da ćemo u Bukureštu izboriti prolaz.

Teren i dalje ne izgleda pretjerano bolje, a kažu da vas u Rumunjskoj čeka još gori…

– Pa eto, onda smo dobro adaptirani na takve uvjete pa nam neće biti problem.

Kako do pozitivnog rezultata u Rumunjskoj?

– Od početka trebamo krenuti agresivno, ali također i pametno, i strpljivo. S obzirom da je 0:0, oni će vjerojatno navaliti od prve minute kao što smo mi danas. Moramo odbiti te prve napade, dati gol i onda će oni biti u panici.

Što ste danas dobro prikazali, a što je bilo loše?

– Bilo je puno pozitivnih stvari, a par negativnih, pogrješaka radi terena. Ja mislim da smo stvarno izgledali dobro, da smo izgledali kao momčad. Odradili smo ono što je trener tražio od nas i zbog tog smo zadovoljni.

Nakon dva prvenstvena kiksa čeka vas Rijeka… Što je trenutno imperativ, ide li se na pobjedu?

– Imperativ je što prije se rekuperirati i okrenuti se Rijeci, zaboraviti što je bilo danas. Idemo se što bolje pripremiti, pogledati jesmo svi zdravi, boriti se na Rujevici. Očekujem tri boda.

Nezgodan je ovaj ritam europskih i prvenstvenih utakmica, ima li momčad dovoljno snage?

– Moramo imati jer smo imali teške pripreme, radili smo kako bismo u ovom prvom dijelu prvenstva imali energije. Nismo krenuli kako treba, nadamo se da će doći i bolji dani.

 

Fotografirala Lora Krčmar (Hajdučki portal)

By | 2018-08-10T16:29:54+00:00 10.08. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment