Huljaj, Bjelanović i Kopić o stanju u Klubu

Pozdravivši novinare predsjednik Huljaj započeo je izvanrednu press konferenciju Kluba na kojoj se nešto detaljnije govorilo o klupskom stanju… Izrazio sam želju da se nakon mjesec dana ponovno nađemo, da kažem prve dojmove o stanju u klubu. Moram izraziti zadovoljstvo jučerašnjom utakmicom. Užitak je bio gledati našu igru. Ušli smo u utakmicu požrtvovno, energično. Nedostajao je samo zgoditak za potpuni doživljaj. Igra nam budi optimizam, govori nam da smo na dobrom putu – rekao je Huljaj.

– Nakon mjesec provedenih na ovoj poziciji moram izraziti zadovoljstvo, također i suradnicima, kroz ovaj sam period stekao određeni uvid u stanje u Klubu i financije. Puno je bilo špekulacija imamo li novca. U zadnjih par godina klub je napravio dobar zaokret u poslovanju, to se vidi iz računa dobiti i gubitka, posluje pozitivno. Međutim, izazov nam je upravljanje likvidnošću, ima li Klub ima novca na računu. Ono što smo ustanovili i tako postavili ciljeve za prijelazni rok s trenerom i sa sportskim direktorom, kao i zaključivanje ugovora o prodaji Josipa Radoševića i Tome Bašića, je da klub mora prodavati igrače kako bi normalno funkcionirao. Sudbina svih klubova u Hrvatskoj je takva, nije samo Hajdukova. Da bismo mogli sve servisirati, sve obveze, plaćati igrače, morali smo do kraja godine donijeti još 20-30 milijuna kuna neto prihoda. S ove dvije prodaje, koje su nam i bile u planu, ostvarili smo taj cilj. Klub je financijski stabilan. Radimo sada dubinsku analizu troškova do kraja godine, vidjet ćemo gdje još možemo uštedjeti. Moj je cilj da Klub bude dugoročno održiv, što trenutno i jest. Većina prihoda nam dolazi od prodaje igrača, čak i do 70% prihoda dolazi od prodaje igrača. Ovisnost o tome trebala bi biti manja. Radit će se zato mnogo na sponzorskim, marketinškim prihodima, kao i tome da tijek novca, likvidnost bude kvalitetnija. Klub ima velike oscilacije od prijelaznog roka do prijelaznog roka. Svake godine Hajduk mora ostvariti 30-40 milijuna kuna neto godišnje prihoda od prodaje igrača da bi servisirao sve svoje obveze. Prijelazni rok još nije gotov, još smo aktivni u tom dijelu, ali o tome će više sportski direktor. U budućnosti će nam biti još veći fokus na afirmaciji vlastitih igrača koji proizlaze iz naše Akademije ili prstena Dalmacije i šire koje prepoznajemo na vrijeme i dovodimo da dobiju svoju priliku. Sigurno u budućnosti možete očekivati još veći fokus na vlastite kadrove. Vjerujem da će se taj trend i dalje nastaviti. Mislim da tu postoji prostor za poboljšanje same strukture, a i rezultatski će sigurno to igrači potvrditi.

Zatim su uslijedila pitanja znatiželjnih novinara, a prvih par bilo je upućeno sportskom direktoru Bjelanoviću – što je s Nižićem, je li uistinu došlo do sukoba kako se priča?

– U zadnje vrijeme je izašlo puno informacija, većina neprovjerenih i interpretiranih na način kako komu odgovara. Nižić je imao ponudu od turskog kluba i došao je sa svojim zastupnikom tražeći razgovor gdje je ponudio svoje uvjete. Mi smo mu rekli da je prevažan igrač, stožerni igrač, kapetan, od kojeg očekujemo puno. U svlačionici stvarno ima veliku ulogu. Jako je važan za momčad pa ga nismo spremni pustiti. Razumijem igrača, osigurava mu to egzistenciju, možda ga je to malo uzdrmalo, ali nadam se da ćemo to riješiti. Interesi Kluba su ispred svih.

Nakon razgovora o Nižiću, dotaknuli smo se i Caktaša… Kako je došlo do oduzimanja kapetanske trake? Znači li to da je Mijo na izlaznim vratima? Nije jučer odigrao baš zadovoljavajuće…

– Odluka o kapetanu ne znači da je na izlaznim vratima. To je trenerova odluka. Mijo po meni jučer nije odigrao loše. Vidio sam te neke kritike prema njegovom nastupu, ali ja mislim da je Mijo odigrao sasvim zadovoljavajuće kao i svi ostali igrači, dali su svoj maksimum. Ja bih Miju pohvalio i zahvalio mu se na jučerašnjem nastupu.

Za trenera Kopića svaka utakmica je „Biti ili ne biti“…

– Mislim da ovaj moj smiješak govori više od svega. Prvi put čujem tu informaciju, trener apsolutno uživa moju podršku. Ono što fali Hajduku je kontinuitet upravljanja tako da trener ima našu maksimalnu podršku, mislimo s njim još nadugo.

Uslijedila su pitanja za predsjednika… U prosincu prošle godine slično je govorio i bivši predsjednik Kos, rekao je da nedostaje likvidnosti. Od prodaje igrača treba oko 30 milijuna kuna, a u zadnjih godinu dana je Hajduk i više nego dvostruko to odradio transfere… Bilanca kaže da je proračun dignut za nekih tridesetak posto… Gdje je taj novac?

– Di su pare? (smijeh) Ja sam ušao zadnjih mjesec dana u analizu stanja, ali nismo stigli još raditi dubinsku analizu. Ono što se grubo moglo iščitati je da je Hajduk u zadnje dvije godine, u periodu kada su ti transferi ostvareni, otprilike investirao oko 26 milijuna kuna u investicijsko održavanje stadiona. Imali smo i smanjenje potraživanja od kluba za još 26 milijuna kuna, a ukupni troškovi su rasli, na nivou godine 30-ak milijuna kuna. To kad se zbroji je ukupno sto milijuna kuna, tamo su naši novci investirani. Smanjili smo dugovanja, investirali dugoročno u stadion, pomoćna igrališta, dva mala igrališta, svi WC-i su obnovljeni, svlačionice druge momčadi, služba… Klub iz tekuće likvidnosti financira dugoročno.

Hajduku nedostaje voditelj marketinga, zadnja osoba se tu kratko zadržala… Kada će se to riješiti?

– To je prva pozicija za koju smo potragu već pokrenuli. Ta pozicija je ključna, prihodi od marketinga su nam jako bitni,u tijeku smo pronalaženja adekvatne osobe. Tražimo kadrove preko head hunting agencije. Vjerujem da ćemo do kraja rujna imati novu osobu. Uzet ćemo i ljudi iz prethodnog natječaja u obzir, a i ja ću se sam uključiti u to koliko budem mogao.

Na mikrofon je opet pričao Bjelanović… Kako Vi komentirate prijelazni rok? Hoće li biti još transfera? Kakvo je stanje s budžetom?

– Što se tiče budžeta, mislim da je to pitanje koje bi se trebalo usmjeriti predsjedniku. Odlasci koje smo bili primorani napraviti doveli su do situacije da možemo odgovorno raditi neke transfere. Raditi nešto bez pokrića nema nikakvog smisla. U ovoj situaciji napokon možemo malo opuštenije raditi, nažalost vremenski rok nam je prekratak. Neki primarni ciljevi koje smo imali na početku sezone, zbog koji smo bili primorani ostvariti… Sada nam je ostalo još malo vremena, mislim da radimo kako na dovođenju, tako i na odvođenju.

Na to pitanje se htio osvrnuti i predsjednik Huljaj…

– Imamo budžete, ali istovremeno uvijek balansiramo da bud neki odlazak. Imamo želja za odlaskom, a i mi bismo željeli da neki igrači odu. Imamo prihod od transfera koji bismo investirali u pojačanja.

Predsjedniče, kakvo je stanje oko terena? Kakva je budućnost vezana za organizaciju Ultra Europe Festivala? Već je potpisan ugovor za sljedeću godine…

– Imali smo prije dva dana sastanak s vodstvom Ultra Europe tu u klubu i napravili smo uvid u stanje terena. Suradnja s njima je odlična. Poduzeli su stvarno sve prema planu da se teren oživi, da se trava obnovi. Čak smo zajedno nekakve „ekstra mjere“ radili. Nažalost, stanje terena se popravlja, ali nedovoljno brzo tako da smo se dogovorili da idemo u zamjenu travnjaka. Novi travnjak je već rezerviran i naručen. Krajem kolovoza trebao bi biti u Splitu. Bit će postavljen u prvenstvenoj pauzi. U devetom mjesecu ćemo opet sjesti s ekipom iz Ultre. Zajednički tim će napraviti kompletnu analizu da vidimo što se može pobojšati. Diskutirali smo s njima i termine za iduću sezonu. Imamo otvorenu komunikaciju s njima, oni ne bježe od svoje odgovornosti. Hajduk je kao klub ugovorom zaštićen za sve štete i eventualne propuste koji se mogu dogoditi Što se tiče partnerskog odnosa, jako su dobri, a radit ćemo na poboljšanju odnosa. Želja Hajduka je zadržati Ultru, a o sveu dalje ćemo u devetom mjesecu.

Je li moguće da je na održavanju stadiona u protekle dvije godine potrošeno 26 milijuna kuna? To su dosta veliki novci…

– Nije samo stadion u pitanju, to je ukupno investicijsko održavanje. U zadnje 2 godine radi se o 28 mil.kuna, nemam sada kod sebe detaljne stavke. Tu se računa i postavljanje hibrida na pomoćnom stadionu što je, napamet rečeno, oko 3 milijuna kuna, onda obnova svih WC-a… Imat ćemo i Otvorenu školu nogometa, puno je tu još investicija. Sve navedeno u zadnjih godinu dana je iznosilo oko 14 milijuna kuna. Znači, u zadnje dvije 28 milijuna. Bilo je tu sitnih investicijskih ulaganja poput popravka odvonog sustava koji je bio u katastrofalnom stanju. Imamo sve evidentirano, investicijsko održavanje je obaveza Grada i mi uvijek s Gradom napravimo svake dvije godine presjek. Taj tijek novca je uvijek malo za Hajduk izazov jer financiramo iz vlastitih sredstava u trenutku investicije.

Troškovi su porasli? Koliko Hajduk troši?

– Hajduk troši između 80 i 90 milijuna kuna godišnje, kada se izuzmu prihodi i rashodi od transfera igrača. A prihodi bez prodaje igrače, znači od marketinga, ulaznica, su oko 50 milijuna. Dakle tih 30-40 milijuna moramo svake godine ostvariti od transfera da bismo bili na nuli što se tiče dobiti i gubitka. A transferi igrača plaćaju se u ratama, dolaze godinama. Plaće igrača su mjesečni trošak, ali najveći, tu nam se taj dodatni “gap” događa. Klub mora imati veće prihode da bi imao novaca na računu.

Prošle godine su rashodi bili 143 milijuna kuna? Jeste li to uspjeli spustiti?

– To su rashodi s transferima igrača, zato su tako visoki. Rashodi su prošle godine, ako se izuzmu transferi bili oko 90 milijuna kuna.

Kada će na red doći prva momčad, koliko još godina Hajduku treba za pothvat?

– Ne bih rekao da ne investiramo u prvu momčad. Troškovi prve momčadi su rasli. Klub se ipak mjeri kroz rezultate prve momčadi. Fokus nam je u sljedećim godinama dovođenje kvalitetnih igrača koji će dati kvalitetu više, koji svojim vrijednostima odgovaraju Hajduku, a fokus sljedećih godina mora biti sve više na igračima iz Akademije, iz dalmatinskog prstena. Rezultat se nažalost čeka dugo. Mi ćemo probati osigurati kontinuitet. Jučer je ipak bilo pet-šest igrača u momčadi koji su ponikli u Hajduku. Koliko godina nam treba, teško je procijeniti.

Sve ovo što se događa, događa se u špici sezone. Nije Hajduk dočekao najvažniji dio sezone s kvalitetnom momčadi, terenom…?

– To je ključ uspjeh. Zapravo moramo planirati unaprijed, same pripreme su odrađene dobro. Cilj je imati kostur momčadi u zimskom prijelaznom roku, a ne čekati ljetni. Trebamo rekonstruirati sve jer ove utakmice su ključne.

Pitanje za Bjelanovića…Preko 40 mil. od prodaje, može li Hajduk toliko crpiti svoje resurse?

– Hajduk to može i mora izdržati, sigurno nije lako jer ovisimo o tržištu. One koje bi možda htjeli prodati, ne možemo. Sigurno su to veliki problemi, nekad nismo u stanju pokrivati sve pozicije. Ja želim da se odgovorno ponašamo prema financijama Kluba, ja vjerujem da ćemo kroz godinu – dvije imati te stožerne igrače iz druge momčadi.

Je li Nižiću nešto ranije obećano? Jeste li imali sastanak s njim?

– Bilo bi nezahvalno s moje strane pričati što se obećavalo Nižiću jer nisam bio upoznat s tim kao zamjenik Branca. On je nama tako rekao, ali ne mogu reći je li mu bilo obećano stvarno. Cilj tog sastanka je bio da si bez ustručavanja kažemo sve, onako muški. Nije to van neke normale, kao igrač sam i ja puno imao takvih sastanaka. Smatram ga prevažnim igračem pa sam htio neke odgovore.

Pitanje za predsjednika… Lažni dresovi Hajduka su se pojavili na tržištu. Što ćete u vezi toga poduzeti?

– Nisam dosad čuo za to, odmah ću se poslije konferencije zabaviti time. Imao sam u planu 1. rujna doći na ovu funkciju, ali na traženje NO-a sam odmah dan nakon predstavljanja sjeo u stolicu i preuzeo operativne poslove. Tako se najbolje klub upozna, sjednete i radite sa suradnicima. Moramo se pojačati u marketingu, prodaji, informatici… Ali, Klub ima požrtvovne kadrove i rade 24 sata sedam dana u tjednu. To može samo netko tko voli Hajduk, tako se odnosi većina zaposlenika.

Opet pitanje za sportskog direktora… Što je s Futacsem, je li pred transferom?

– Dok je otvoren prijelazni rok, sve mogućnosti su otvorene. Marko je jučer nastupio što ne znači da ćemo ga prodati ili ostaviti… Sve je otvoreno dok se ne završi.

Kakvo je stanje u veznom redu s odlascima?

– Kožulja je zamijenio Beširovića, otišao je Bašić, a sada smo još u dogovoru s Jradijem. Dajemo priliku i Juriću, Palaversi…

Izbornik Zlatko Dalić je komentirao da je nelogično da reprezentacija ne igra češće na Poljudu. Je li bilo nekih razgovora na tu temu nakon Svjetskog prvenstva?

– Čuli smo se u klubu sa svim igračima iz reprezentacije koji su potekli iz Hajduka, s nekima smo se i vidjeli. Nisam se u ovih mjesec dana stigao baviti problematikom toga. Vjerujem da će i ta pitanja doći na red. Zasad nije bilo kontakata.

Sportskom direktoru istječe ugovor krajem kolovoza?

– Saša i ja jako dobro surađujemo, vjerujemo da se to odrazilo i kroz ove uspješne transfere. Dogovorili smo se da Saša ostaje u klubu još godinu dana. Kao i trener ima moju podršku. Vjerujem da ćete ovaj trojac gledati još dugo.

Tko želi od igrača otići, koga Vi želite prodati?

– To dio naše interne liste, to ne smijemo dijeliti. Do kraja prijelaznog roka vjerojatno će još neki transferi biti realizirani.

Pitanja za trenera Kopića… Nakon prospavane noći, koji je Vaš komentar jučerašnje utakmice?

– Jučer smo rekli da Steaua ima kvalitetu, posebno se to odnosi na ofenzivan pristup. Što se tiče samih šansi za prolazak, svjesni smo da imamo velike šanse. Vidjeli su jučer malo drugačiji Hajduk nego što su očekivali, vjerujem da ćemo napraviti sve da ostvarimo prolazak u sljedeći krug.

Što je igračima poput Futacsa, Steliana i Memolle?

– Marko je nam ostao u sjećanju kao najboji strijelac prije dvije sezone, nažalost dogodila mu se ta ozljede koja ga je unazadila. On pokušava doći do neke željene forme, trener Kopić ga je forsirao da što prije dođe. Trener će odlučiti kada će ga staviti, on malo teže ulazi u formu, trener će odlučiti kada je najbolje to. Što se tiče Filipa, imamo 4 lijeva beka, a moja ideja je da alternativa budu mladi igrači. Vidjet ćemo za Filipa i Memollu hoće li doći kakve zadovoljavajuće ponude. Said nije zatražio odlazak, imao je problema s nekim navijačima, ali i dalje je član Kluba. Njemu je u interesu da bolje igra.

Možete li pojasniti malo tu odluku da oduzmete kapetansku traku Caktašu?

– Mijo ima svoje kvalitete igračke, a i van terena nije toliko glasan koliko bi trebao biti kapetan Hajduka. Promatrali smo te osobine i došli do tog zaključka.

Što je s Tudorom, je li i on na izlaznim vratima?

– U kadru imamo dovoljno igrača, postoje igrači s različitim statusima od utakmice do utakmice. Slažemo onu momčad za koju vjerujemo da je optimalna za sljedećeg protivnika. Tudor je minutaže imao, a za ovu utakmicu sam imao drugu ideju. Moramo davati minutažu i mladi igračima, Šegi, Palaversi… Ima igrača koji su bili pred odlaskom, ali su sada tu s nama. Bitno je sve uspijemo ispoštovati.

Tko će odgovarati za to što je klub dvije godine u financijskom i igračkom pogledu išao u jednom smjeru, trošio veliki novac, dovodio igrače sa strane i davao im velike plaće, a sada ide gotovo potpuno drugim smjerom, opet prodaje da bi bio likvidan. Kako komentirate rad prethodnika?

– Ja se ne bih usudio komentirati svoje prethodnike. Ono što je za mene bitno je da bih od svakog od njih bih uzeo ono što je dobro. Bilo je dobrih, ali i manje dobrih poteza. Naš cilj je razvoj vlastitih kadrova, financijska stabilnost, konkretnost prve momčadi. Ne bih se bavio prošlošću nego budućnosti i poslagivanjem momčadi da imaju sve uvjete da budemo dugoročno strateški.

Zapravo nedostaje kontinuitet?

– Imamo kontinuitet, to je Akademija. i suradnja s klubovima u regiji je mnogo bolja. Ima jako puno dobrih stvari koje treba nastaviti. Inzistirat ću prije svega na odgovornosti u budžetiranju. To je jedan dio koji ja više razumijem. Odgovornost, menadžiranje, tu ćemo raditi unaprjeđenja, radit ćemo na razvoju mladih igrača.

Gdje se pojačati?

– Problematika HNL-a je to. Potraživanja naših klubova su prevelika ako imaju kvalitetne igrače za Hajduk. U inozemstvu imamo boljih ponuda. Što se tiče pozicije, u odnosu na prošlu godinu, ostali smo prvo bez golmana, pa Tičinovića, Tome, Savvasa.. Sve smo to nadoknadili, još bi trebao doći Basel Jradi. Odgovornost u radu nam je važna, možda još da dovedemo nekog napadača.

Koliko Grad Spit poznaje financije?

– Imali smo s njima prvi sastanak, dogovorena je i radna skupina. Grad vidimo kao odličnog partnera, nadam se da neće biti potrebe za takvim intervencijama u vidu pozajmica. S Gradom sve štima, ima nekih otvorenih pitanja, uglavnom investicijskog održavanja, a koja ćemo pokušati još bolje riješiti.

Bojite li se nekih kostura iz ormara?

– Nije na meni da komentiram rad bivše uprave. Što se tiče kostura u prvih mjesec dana nisam primijetio nijedan kostur. Postavit ćemo sustav da bude održiv. Komentiranje njihovog rada prepuštam njima samima.

Hoćete li smanjiti ugovor Caktašu, ipak iznosi 500 tisuća eura?

– Ne bih ulazio u razloge visine iznosa ugovora, sigurno se ne trebamo zavaravati. Hrvatska liga si ne dopušta pretjerane probleme s ciframa. Miji je vjerojatno dan taj ugovor zbog internacionalne karijere. Bilo bi nam olakšavajuće to smanjiti, ali ne možemo mu samo tako smanjiti ugovor.

Treneru, koja je Vaša uloga u transferima?

– Moja uloga je da predsjednika i i sportskog direktora informiram kako koncipiram momčad… Koji profili igrača su ti koji su mi potrebni, da bi imali kvalitetu i energiju. Naravno da ti kvalitetan igrač znači, uvijek dajem jasne informacije, pokušavam kvalitetno komunicirati, a onda su predsjednik i sportski direktor ti koji mogu odlučiti. Svi mi znamo kako bi željeli da Hajduk igra, svjestan sam da je Klub u određenim situacijama i ne može to normalno izgledati kako ja želim.

Hoćete li objavljivati kvartalna financijska izvješća i visinu transfera? Objavljuju ih klubovi poput Juventusa i Rome…

– U radu se truditi da klub transparentno posluje. Hajduk je jedan od transparentnijih klubova u poslovanju u Hrvatskoj. Kada sam se pripremao za razgovor za posao, pokušao sam napraviti analizu s Dinamom i Rijekom, ali ti izvještaji nisu javno dostupni. Možemo još recimo pokušati s kvartalnim izvješćima. Transferi su dio poslovne tajne, nije uobičajeno, niti je to praksa klubova. Podržavam transparentnost. Želimo viši novi izvještavanja. Hajduk prvi to podržava.

Letica, Stipica, Radošević… Koji transferi su naplaćeni?

– Većina je naplaćena, ostalo je još oko 2,3 milijuna eura koji će biti naplaćeni sljedeće godine i iza.

Novi travnjak će biti hibridni ili prirodni? Tko će snositi trošak?

– Prirodni travnjak ćemo postaviti. Trošak će u većem dijelu snositi Ultra, još razgovaramo o razmjerima. Mi smo u nekim zahvatima imali još sada i dodatne troškove održavanja.

Što je s tribinom i pomoćnim objektom na pomoćnom terenu?

– Zasad je taj projekt na mirovanju. U procesu smo izdavanja radne dozvole. Pitanje financiranja u ovom trenutku još nije zatvoreno. Razgovarat ćemo s Gradom i o tome. Tu je pitanje kampa, Akademije… Pokušat ćemo doći do sredstava iz europskih fondova jer Klub sam teško može financirati takve projekte.

Jedan djelatnik je sudjelovao u čašćenju sudaca uz bivšeg predsjednika Kosa, što će biti s njim?

– To mi je teško komentirati jer je bilo u nekom drugom mandatu. Sa svim zaposlenicima sam razgovarao. Svi imaju moje puno povjerenje sve dok ga ne iznevjere.

Koliko klub treba smanjiti troškove da bi stanje bilo održivo?

– Održiv je klub, uz značajnu prodaju igrača. Rast ćemo u prihodima, u marketingu. Konkretne brojke mi je teško iznositi. Pokazat ćemo ciljeve naknadno za 2019., 2020., 2021. godinu. Smanjit ćemo troškove, smanjiti udio prihoda od transfera. Akademija će biti samoodrživa.. Obožavatelji po svijetu, od Kanade do Australije nam puno znače pa i ta digitalna komunikacija.

Na skupštini kluba za gotovo tjedan dana ćete još malo precizirati troškove?

– Na skupštini je predmet izvješće o poslovanju za 2017. godinu. Klub je poslovao pozitivno u prvih šest mjeseci ove godine. Prognoze poslovanja do kraja godine bit će gotove do kraja devetog mjeseca.

Jeste li postavili limit najvećeg ugovora u Hajduku?

– Nismo još ušli u problematiku Kluba da uspostavimo standarde. To su smjernice koje će biti smjernice i sportskom direktoru i meni.

Na to se pitanje osvrnuo i trener Kopić…

– Ne procjenjujemo igrače po ugovoru nego načinu na koji trenira, igra, komunicira sa stručnim stožerom. Ono što vidim i znam, svaki igrač vodi računa o sebi, oni sami određuju vrijednosti. Da sad netko ide razmišljati o tuđim ugovora, ne želim znati.

Plaće su porasle, a troškovi bi se trebali smanjiti…

– Točno ste naveli, što se tiče ugovora Letice, Stipice, Bonsačića, to je sve napravljeno u vrijeme Vučevića. Tada je bila puno drugačije stanje u Hajduku, sada bi oni više vrijedili. Imali smo tu sreću naslijediti te ugovore. Trošak prve momčadi je u zadnjih par godina narastao, ali radit će se na smanjenju troškova.

Može li Hajduk s igračima dogovoriti da plaća ne bude poslovna tajna?

– Poslovna tajna se definira pravilnikom, a može i ugovorom. Bio bih najsretniji da je sve javno.

Ciljevi Hajduka ove sezone, kako ih vidi predsjednik?

– Prekratko sam tu da bih davao ciljeve, ne bih izlazio s nikakvim prognozama.

Stanje u svlačionici?

– Komunicirali smo u par navrata da je normalno da neke situacije ostave trag. Nije bilo lako izgurati taj kraj sezone, u ovom trenutku je došao veliki broj igrača, igrači neki još dolaze… Traži se još u svlačionici ta uspostava kohezije, sve to ima svoj tijek, Svi koji su došli su procijenjeni kroz svoje karakterne osobine i igre. Jučerašnja utakmica me obradovala, mislim da smo na dobrom putu.

Za kraj još jedno pitanje za sportskog direktora… Je li došla ponuda za Juranovića pa je stoga bio kapetan?

– Juranović ima sve kvalitete da bude kapetan, nije došla službena ponuda za njega.

 

Fotografirala Lora Krčmar (Hajdučki portal)

By | 2018-08-17T14:16:03+00:00 10.08. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment