Marin Brbić – novi predsjednik uprave HNK Hajduk!

Hajduk je ove srijede dobio novog predsjednika uprave kluba. Marin Brbić je novi predsjednik, doduše on je već sjedio u toj fotelj pa se nadamo brzom djelovanju u napretku kluba. Brbić je iznio osam strateških ciljeva u radu kroz koje vidi boljitak u svom novom mandatu na četiri godine. Predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović je kazao da je ovaj izbor najbezbolnije rješenje a da Hajduk kao “narodni klub” jednoglasnom odlukom donio ovu odluku.Evo svih osam Brbićevih strateških ciljeva kao temelj upravljanja klubom:

1.Izrada strategije kluba

Izrada strateškog plana na bazi već donesenog strateškog okvira kao temeljnog dokumenta koji će sadržavati dugoročnu financijsku perspektivu, strateške projekte i inicijative, plan razvoja organizacije te dugoročnu sportsku politiku. Dobar strateški plan smanjuje improvizaciju i lutanja te organizaciji daje jasan putokaz kako će se iz situacije u kojoj se nalazi naći tamo gdje se vidi u budućnosti.

2. Implementacija nove poslovne organizacije

Cilj je transparentna organizacija koja ima jasne procesom kako u poslovnom tako i u sportskom dijelu, te u kojoj svaki njezin član ima točno definirane ciljeve, zadatke i odgovornosti. U sklopu tog , modernizacija tehnološke infrastrukture.

3. Izrada sportske politike kluba

4. Pozicioniranje Akademije kao najkvalitetnije u jugoistočnoj Europi

5. Organiziranje moderne skautske službe i ustroj statističke službe

6. Financijska stabilnost i održivost kluba

7. Aktivno upravljanje financijskom likvidnošću i stvaranje novčane pričuve

8. Osiguravanje odgovarajućih infrastrukturnih uvijeta za rad svih selekcija kluba

O svom povratku na “kormilo” Hajduka marin Brbić je kazao:

Prvo hvala Nadzornom odboru na ukazanom povjerenju i učinit ću sve da ga opravdam. Čast mi je po drugi put obnašati ovu dužnost. Čuvši izjavu predsjednika NO-a da se traži kontinuitet u upravljanju, donio sam konačnu odluku da se prijavim. Bio sam tu četiri godine i pokušavao stabilizirati klub u težoj situaciji nego danas te sam uvjeren kako jedino stabilna i trajna upravljačka struktura mogu naš klub vratiti gdje pripada.

By | 2019-03-06T18:58:57+00:00 06.03. 2019.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment