Obrazloženje odluke “disciplinca” Bekića

Donosimo vam komplatan tekst odluke u svezi kazne Hajduka od strane disciplinskog suca MAXtv 1.HNL. Saša Pavličić-Bekić je na ovaj način obrazložio odluku o dvije utakmice bez gledatelja u Poljudu i 80.000 kuna kazne:

Na utakmici Hajduk-Rijeka navijačka skupina Torcida smještena na sjevernoj tribini zapalila je u više navrata veliki broj pirotehničkih naprava, skandirala poklike pune mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma, unijela transparente sa ksenofobnim i uvredljivim sadržajem.

Utakmica je dva puta bila u prekidu: u 55. minuti na tri i pol minute zbog ubacivanja baklji u teren za igru, a u 90. minuti zbog ulaska u teren za igru maskiranog huligana s metalnom šipkom u ruci u pokušaju da napadne suca utakmice.

Po završetku utakmice u svečanoj loži od strane gledatelja bocom s vodom pogođen je predsjednik HNK Rijeka.

Kako se radi o učestalim prekršajima iz članka 67. i 88. DP HNS-a na prvenstvenim utakmicama igranim na Gradskom stadionu Poljud, HNK Hajduk je kažnjen igranjem naredne dvije utakmice bez prisustva gledatelja na stadionu te novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna.

Zbog paljenja nekoliko pirotehničkih naprava i neprimjerenog skandiranja tijekom utakmice od strane navijačke skupine Armada HNK Rijeka mora platiti kaznu od 15.000 kuna.

 

 

By | 2017-03-15T13:53:32+00:00 15.03. 2017.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment