Oreščanin nakon Osijeka: Maksimalno vjerujem ovim dečkima

Nakon neriješenog susreta s Osijekom, utakmicu je na kratkoj press konferenciji prokomentirao Hajdukov trener Siniša Oreščanin…

– Derbi utakmica, u četiri dana već druga. Malo se to osjetilo, pogotovo u donošenju odluka u zadnjoj trećini, mislim da je to bilo odlučujuće. Mislim da smo utakmicu kontrolirali, ali definitivno nam je u zadnjoj trećini falila ta zadnja dobra odluka. Bilo je jako puno situacija i dosta nekvalitetnih odluka. Kontrola utakmica je za mene bila ok jer znam da je druga utakmica u četiri dana i sigurno se to malo osjetilo. Oni praktički nisu „pukli“ po golu, ali su imali tu jednu „polušansu“ , možda najbolju, koja je mirisala na gol. Na kraju ovo ispadne realan rezultat, ali kažem, opet se možemo nasloniti na ono dobro na čemu ćemo težiti da budemo bolji u budućnosti.

Je li utakmica s Dinamom ipak ostavila više traga nego što ste očekivali? Posebno u fizičkoj pripremi…

– Slažem se, malo je, makar smo probali to riješiti rotacijama i zamjenama u veznoj liniji s dva nova igrača, i u prednjoj liniji. Osijek je došao po bod, to je definitivno, njima je taj bod dobar. Vidjet ćemo, ima još puno do kraja. Znali smo da će biti ovakva utakmica, rekli smo i na pressici prije – prvih 15-ak minuta je bilo „main games“, nismo htjeli izaći na njihovo 3+2 u organizaciji bojeći da se ne raspadnemo jer oni žele igrati po poluprostorima dijagonalnim loptama. Tu smo malo čekali i mislim da smo kako je išlo poluvrijeme bili opasniji, „počapali“ smo im dosta tih lopti u tim njihovim organizacijama napada i mislim da je kod nas u prvom poluvremenu mirisalo na gol, imali smo i onu povratnu loptu Palaverse, i 3-4 situacije. Drugo poluvrijeme smo mi to stiskali, tjera te rezultat, tjeraju te navijači, i to je super, ali treba to znati igrati i iskontrolirati. Ovakve utakmice se znaju gubiti, jedan zalutali metak i to ode u drugu stranu i tek je onda defetizam. Prema tome, treba biti realan i zatvoriti knjigu ove utakmicu te ići u pripremu za drugu.

Iznenadili ste ovaj put s Delićem, a opet ste izvadili Palaversu u 60.minuti…

– Uvijek imamo nekakve zamisli. Pokušavamo pripremati se za protivnika i ono što očekuje na utakmici. Iz tog dijela je bio ulaz za Delića, a za Palaversu mislim da više neću odgovarati na takva pitanja, dovoljno sam rekao na pressici prije utakmice.

Očito je bila ideja da na njihova tri stopera pokušate dijagonalama na široko postavljena krila. To je nekoliko puta dobro otišlo, i na Gyurcsa, i na Jaira, no kako je utakmica tekla, kao da se gubilo strpljenje za to pa su se slale svakakve lopte. Koliko je to stvar koncentracije ili pribjegavanja nekim starim mehanizmima?

– Gledajte, kako utakmica ide kraju, sa zamjenama možete donijeti neke taktičke promjene. Tu su jednostavno igrači taj dio donijeli. To je mehanizam u njihovoj glavi, a mi onda kroz utakmicu pokušavamo s njima komunicirati da se to ne radi. Kada nešto prođe, ide se linijom manjeg otpora,kao što su te dijagonale pa ću sada ja još njih 5, a nije to baš tako. Mislim da tu ima dosta ostavština od srijede, nećemo se varati, ali neću se ni izvlačiti na srijedu. To je takva utakmica, dogodila se, s lošom zadnjom trećinom odluka možda i više nego prije i to je to.

Je li ovo bod bliže ili dva boda dalje europskim pričama?

– Kada je završila utakmica, u tom sam trenutku bio nezadovoljan. Međutim, kako sad već polako splašnjava, kažem – tu smo. Da nam je netko to ponudio prije četiri mjeseca, mi bismo to objeručke prihvatili. Svi mi znamo da smo ovom pobjedom mogli biti daleko bliže, međutim igraju i drugi, znali smo kakva će biti utakmica. Ne znam što bih odgovorio na Vaše pitanje, samo smo dalje produžili tu priču, znači izjednačili smo se s četvrtim mjestom. No, ne želim to tako gledati, želimo se pripremati svaku utakmicu ponaosob . Sve su to derbiji, sada nas čeka kao Lokomotiva – to je opet kao derbi, ali mislim da smo zadovoljni kontrolom utakmice i danas. I danas je protivnik bio u podređenom položaju. Ja znam da navijačima ide na živce, treba više udarati i konkretnije, ja sam toga potpuno svjestan. Međutim, gdje je napadač, traži se napadač, već me pitaju za ljeto. To ćemo na ljeto, a do tog ljeta treba izvući maksimum iz ovog kadra. Maksimalno vjerujem ovim dečkima i pokušavat ćemo te stvari maksimalno analizirati i raditi na tome, izvući maksimum. A, onda ćemo dalje razgovarati o pojačanjima.Jedan dan u uredu bih rekao. Jedna utakmica koje je završila i idemo dalje.

Spomenuli ste ostavštinu od srijede, je li najveća ostavština Caktaševa suspenzija? Danas je očito baš jako nedostajao…

– Ne želim se hvatati na te stvari kada me ovako pitate za pojedince. Želim momčad držati ispred. Je li on falio, to svi vide. Međutim, koga nema, bez njega se može i mora. Danas smsmo probali s malim Delićem. Momčad je ta koja reagira na dobar način, koja krije neke stvari koje treba kriti, koja izvlači neke mehanizme, koja može. Mislim da smo to dosad odradili dobro i nećemo se dati s ovog puta. Nećemo se dati da nas nešto poljulja jer smatramo ipak da smo i dalje tu. Kontroliramo situaciju na terenu i nastavljamo dalje.

By | 2019-04-07T22:52:21+00:00 07.04. 2019.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment