Trener Oreščanin nakon Rudeša: Vrlo sam zadovoljan i sretan, sve zasluge idu mojim igračima

Novi trener Hajduka, Siniša Oreščanin jučer je debitirao na klupi Hajduka i to vrlo uspješno upisavši tri boda. Nako utakmice podijelio je svoje dojmove:

– Vrlo sam zadovoljan. Moram biti umjeren da ne bi to krenulo uopće u euforiju. Jako sam sretan, najviše zbog igrača. Mislim da su jako dobro odgovorili na ova tri – četiri dana što smo zajedno razgovarali, pripremali… Sve zasluge idu njima. To je prva utakmica, vrlo je gust raspored i nemamo baš puno vremena za nekakve hvalospjeve.

Puno mladih igrača danas je igralo, čak pet njih je U-21… Kako ste sa svima njima zadovoljni?

– Je, pa to je ta priča koju mi imamo u principu. Mi smo pune dvije godine dolje, dolazimo iz Akademije i imamo dobar uvid u Akademiju i igrače. To su igrači koji su se već prošle godine polako isprofilirali kroz drugu momčad. Mi smo apsolutno uvjereni da oni trebaju samo malu adaptaciju na Prvu HNL, da to ide na dvije brzine više. To treba kroz normalan trening i kroz ovakve utakmice pružiti im priliku. Apsolutno nismo iznenađeni time, čak dapače, mi smo uvjereni da će oni vremenom rasti i da ta priča ide u smjeru koji bismo željeli, a to se već manje – više prožima kroz javnost pa znaju svi. To su igrači iz Akademije, ali opet poštivajući i ostale igrače koji su danas isto tako odradili svoj dio. Tu bih istaknuo Miju Caktaša koji je danas odradio dio za koji mislim da mu je trebao da se ponovno stabilizira i da bude dobar.

Vidjela se velika želja kod igrača, baš su htjeli pokazati da mogu puno bolje nego dosad…

-Pa je, ja sam to i na prvoj konferenciji naglasio. Mi smo to ovaj tjedan i vidjeli kroz treninge, a imali smo četiri treninga, kroz razgovore s njima, feedback što su nam davali, kroz analize… Mi smo se jednostavno samo punili optimizmom, ja sam to na zadnjoj pressici i rekao – i momčad i način na koji treniraju davali su mi mirnoću prije ove utakmice. Mi smo zadovoljni i kao što kažem, ne želim nikakvu euforiju, to je prva utakmica. Ne podcjenjujemo Rudeš bez obzira u kakvoj su oni situaciji. Kroz nekakve analize koje smo gledali od prijašnjih utakmica, vidjeli smo da njih nitko nije nadigrao na ovakav način. Dobro i čvrsto su se držali protiv svakog protivnika tako da tu opet ide naglasak i na čestitke mojim igračima koji su za to najzaslužniji.

Ipak, pravi ispit će biti u Osijeku…

Naravno, samim time Vam kažem – nema euforije. Sam gust raspored nas tjera da se moramo odmah prebacivati na pripremu za Osijek. Osijek kao Osijek je, tradicijski i u razgovoru s ljudima iz Kluba, težak protivnik na svom domaćem terenu Hajduku. Mnogo jače momčadi od Hajduka su lomile zube na Osijeku tako da je to jedan pravi izazov. Pripremit ćemo se i vidjeti kako će sve to završiti. Naravno da smo optimistični i da se nećemo tako olako tamo predati – nema ni govora o tome. Dobro ćemo se pripremiti i pokušati izaći kao pobjednici.

By | 2018-12-02T08:15:01+00:00 02.12. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment