Zlatko Dalić: Vratili smo se u normalu nakon Mađara, hvala Osijeku!

Kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska – Wales za Europsko prvenstvo 2020. prokomentirao je i zadovoljni izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić…

– Što je najvažnije, tri boda smo osvojili. Teško je bilo, ali nismo tako loše igrali. Hvala dečkima zaista na dobrom radu u ovih 7-8 dana, danas su zaslužili pobjedu. Hvala i navijačima, hvala Osijeku, hvala Slavoniji na svom navijanju i podršci. Bili su nam 12.igrač onda kada je bilo najpotrebnije. Imali smo nekih 20 minuta pada, neka težina se uvukla, ali to je normalno zbog vremena.

Hrvatska je u jednom specifičnom položaju nakon Rusije, dosta dečki je otišlo, traže se ti igrači, ti mladi igrači. Jeste li zadovoljni kako se oni priključuju?

– Pa, stalno govorim, još od Svjetskog prvenstva, da mi moramo naći mlađe igrače, novu energiju, novu snagu, to su Vlašić, Brekalo i Livaković koji su sjajni na pripremama. Ali, očito je još da oni uz ove starije igrače moraju stasati.

Livaković je danas sjajno branio od prve minute…

– Je, štogod je bilo, spasio je, skinuo je. Livaković brani sjajno, zadnjih godinu dana u Dinamu je pokazao. Zaslužio je šansu i u reprezentaciju, s pravom je bio na golu, spašavao je i vidi se da je u formi.

Zaslužio je jedinicu?

– Pa danas je bio jedinica.

Koliki je kamen zapravo pao s Vašeg srca, imali ste malih poteškoća, još ovaj termin, dečki umorni..?

– Klasika naša u lipnju. Sami smo se doveli u nezgodnu situaciju nakon poraza od Mađarske i malo zakomplicirali situaciju koju nismo trebali. Onda i puno tih izostanaka – kao što sam rekao, ovo je najbolja Hrvatska u ovom trenutku. Vi znate da ja to gleda pozitivno, sada idemo u Varaždin i idemo svi da znate da nema izostanaka. Idemo svi odigrati tu utakmicu pa na mirno ljeto i onda se spremiti za kvalifikacije koje su u devetom mjesecu. Ja sam rekao, nama treba 15 bodova, još nam nedostaje devet iz pet utakmica i to je naša realnost, druge ne možemo gledati.  Petnaest bodova je dovoljno za prvo i drugo mjesto za Europsko prvenstvo. Sad smo se vratili malo u normalu nakon Mađara.

By | 2019-06-09T02:48:54+00:00 09.06. 2019.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment