Zoran Vulić – trener koji je Hajduku trebao!

Prije nešto više od tjedan dana Hajduk je dobio novog trenera. Zoran Vulić na odobravanje većine navijača zamijenio je tadašnjeg stratega Željka Kopića.

Postavlja se pitanje, što je Vulić u tjedan i pol u Hajduku uspio napraviti? Prije svega, vratio je život momčadi, zajedništvo opet stanuje u poljudskoj svlačionici. Zatim ono rezultatski bitnije, uspio je pobijediti. Zvuči nevjerojatno, ali Hajduk je (do Rudeša) posljednju prvenstvenu pobjedu upisao u svibnju na Aldo Drosini, a posljednji put na Poljudu u sklopu Prve HNL slavio je 18.04. pobjedom 4:0 nad Cibalijom. Nakon četiri mjeseca Bijeli su konačno uspjeli osvojiti tri boda. Ako se osvrnemo na „zaboravljene“ igrače, vidimo da ih Vulić vraća u konkurenciju. Novi strateg Bijelih vratio je Caktašu kapetansku vrpcu s obrazloženjem da on treba preuzeti odgovornost kao dijete Kluba, a Mijo je odmah zabio dva gola. Koliko god ga neki navijači ne voljeli, Caktaš je sada s pet pogodaka najbolji Hajdukov strijelac ove sezone. Vratio je Lopeza u prvu momčad, priliku je dobio i Steliano Filip, a uveo je i Tudora koji je posljednje vrijeme minutažu dobivao na kapaljku. Kod Vulića je već debitirao i mladi Bradarić, a Ivanovski je konačno uspio zabiti.

Zorana Vulića dočekao je pljesak navijača na prvoj utakmici u njegovom petom trenerskom angažmanu na Poljudu. Trener Bijelih tvrdi da taj pljesak nije ni čuo koliko je bio nervozan. Do prvenstvenog susreta s Rudešom nije mogao puno toga napraviti, ali vidljivo je da Hajduk pod njegovim vodstvom igra bolje, i sami igrači tvrde da dosta rade na agresivnosti.
Hoće li Vulić biti dugoročno rješenje predsjednika Huljaja, vidjet ćemo kako vrijeme bude odmicalo. Za sada možemo primijetiti da je došao trener koji je Hajduku trebao. Trener koji zna voditi momčad, trener kojeg igrači cijene i trener koji ne voli posjećivati katove. Trener koji je Hajdukovac i koji zna kako Split diše. Znakovita je i njegova izjava: “Što se mora? Mora se jedino umrijeti. Sve ostalo se ne mora.”

U kratko vrijeme Vulić je Hajdukovim navijačima uspio vratiti radost, a igračima privremeno donijeti malo mira. Pedesetšestogodišnji Splićanin ne radi čuda, on samo radi svoj posao.

By | 2018-09-19T09:57:23+00:00 19.09. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment