Europski prolaz na krilima Mije Caktaša!

Europski ogled u vrućem Skopju u nogometnoj matineji donio je Hajduku željeni prolaz dalje.

Put u prolaz trasirao je kapetan Mijo Caktaš svojim pogotkom glavom i time podebljao svoj europski gol količnik. Kao da je ta početna prednost iz četvrte minute dovela Hajduk u sigurnu poziciju pa su se rađale i nove prigode koje je onemogućio vratar domaćina. Do poluvremena sastav Harija Vukasa djelovao je sigurno te domaćinu oduzeo mogućnost ozbiljnog ugrožavanja vrata skoro besposlenog Posavca. Kada je Jairo promašio u prvoj minuti nastavka igre, ono što se u nogometnim rječnikom zove “mrtva šansa”, svojim traljavim udarcem, iskreno sam se pribojavao da nam se ne dogodi kakav kiks. Posebno smo se toga pobojali nakon propuštenih realizacija Diamantakosa i nove prigode danas prilično neraspoloženog Jaira koji je tu dobru prigodu upropastio pokušajem asistencije.

U posljednjih petnaest minuta Renova je pritisnula Hajduk koji se sam sebi uvukao “u prsa” . U tom dijelu domaćin je imao tri dobre prigode za poravnanje. Najbolja je bila četiri minute prije kraja kada je Mujakić loptu odbio u korner, spašavavši svoja vrata. Bio je tu i opasan udarac Jašarovskog tik uz vrata Posavca pa smo sa zadovoljstvom dočekali zadnji zvižduk portugalskog suca i odahnuli od strepnje za prolaz.

Vukas sigurno ne može biti zadovoljan izdanjem svoje momčadi u završnici utakmice, a može ga jedino zadovoljiti prolaz dalje njegove momčadi. Izdanje Hajduka će i dalje brinuti sve one koji vole “bilu boju”, ali to je već duže vrijeme trajni glagol na koji smo navikli.

 

Mario Jurić

By | 2020-09-17T20:01:02+00:00 17.09. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment