Frene Vojković: Moramo pobjeđivati

Frane Vojković u posljednjim Hajdukovim provjerama (Zmaj Blato i Zrinjski) redovito je strijelac. Zanimljivo je da je i u prijateljskoj utakmici sa Širokim brijegom također pogodio mrežu. Kako vidi sada svoju golgetersku formu nakon ove reprezentativne pauze u prvenstvu:

Da je bilo malo više sreće zabio bih i protiv Intera. Imao sam tada dobar šut. Tada nije bio pogodak. Nekada uđe a nekada ne uđe. Sa Zrinjskim je taj šut ušao. Lopta mi je lijepo sijela. Volio bih ovu realizaciju sa prijateljskih utakmica prenijeti na službene. 

Što ti to donosi u samopouzdanju ?

Znači mi puno što sam dobivao prilike. Dobio sam prigode u kupu u Jalžabetu te u prvenstvu sa Interom. Dobijao sam prigode i kroz sve ove prijateljske utakmice. Drago mi je da iskorištavam prigode koliko toliko. Ima tu puno prostora za napredak. Meni će ovo sigurno biti poticaj za dalje. 

U nedjelju je derbi Svetog Duje i prvenstveni ogled sa susjednim RNK Split ?

Na treneru je da odluči. Vidjeti ćemo kakvo će stanje biti sa ozljedama. Ja ću trenirati sto posto kroz tjedan. Bio bih sretan da nastupim. Radit ću marljivo i dalje i nadam se da će mi otvarati šanse kao i do sada.

Prošle sezone ste dali izjavu da želite u skoro vrijeme biti nositelj igre “bijelih”. Što danas mislite ?

To mi je dalje namjera. Nije sve išlo kako sam ja to zamislio. Možda sam bio malo previše optimistićan. Bila je velika pauza , ja se pomalo dižem 

Nešto za kraj ovog razgovora ?

Pitao sam upravo  trenera Pušnika da zaigram derbi 3.HNL JUG za Hajduk II u Opuzenu sa domaćim Neretvancem (igra se ove nedjelje). Lijep je teren, dobra atmosfera a vjerujem i dobra utakmica a svi smo mi ista momčad. Dobio sam dozvolu. 

Može li Hajduk do bitke za titulu, minus je 8 bodova ?

Mi moramo davati svoj maksimum. Bože daj da osvojimo i maksimalan broj bodova u svakoj. Moramo ići iz susreta u susret i pobjeđivati. 

 

By | 2016-10-09T13:59:56+02:00 09.10. 2016.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment