Hajduk II pobijedio u derbiju!

HNK HAJDUK II  – GNK DINAMO II. 1:0 (1:0)

Split, Stadion Poljud. Suci: Darko Jurčević (Cetingrad), Željko Bučar (Duga Resa), Ivica Rogošić (Gospić), Mateo Erceg (Pristag)

Delegat: Marko Žubrinić (Otočac)

Kontrolor suđenja: Tomislav Šetka (Đakovo)

Strijelac: 1:0 – Tolaj (8)

HNK HAJDUK SPLIT II. (4-4-2): Baždarić – Unušić, Barišić, Radić, Bekavac – Ševelj, Grubišić; Filipović, Lauš – Šarić, Tolaj

Klupa: Ninčević, Kosić, Šošić, Chinedu, Giljanović, Muratović, Burin, Čalušić, Škaričić

Trener: Mario Despotović

GNK DINAMO ZAGREB II. (4-2-3-1): Josipović – Batistić, Šutalo, Leš, Jurišić – Janković, Duvnjak – Karrica, Julardžija, Marin – Kapitanović

Klupa: Šarkan, Ravlija, Jelenić, Parger, Bošković, Tomek, Barišić, Tueto, Svržnjak

Trener: Goce Sedloski

Hajduk je rivale iz Zagreba pobjedio u dobroj i zanimljivoj utakmici. Nakon nesretnog i nezasluženog poraza protiv Opatije, Hajduk je pobjedom protiv Dinama dobio mir. U odnosu na prošlotjednu utakmicu Despotović je mogao računati na iskusnije Radića (spušten iz A momčadi), iskusnog Filipovića (došao iz Mladosti Petrinja) i Barišića (povratnik iz Šibenika). Hajduk je istrčao s iskusnijom ekipom (prvih 11 – 20,2 god. / klupa 19,4 god.), za razliku od Dinama koji je došao s mlađim sastavom (prvih 11 – 18,9 god. / klupa 18,3 god.), a iz A momčadi su spušteni Marin i Šutalo.

Na početku prvog dijela su igrači Hajduka pritiskom onemogućili igračima Dinama izlazak iz vlastite polovice. Navalni trojac Šarić – Lauš – Tolaj je u nekoliko navrata presingom izazvao graške u zadnjol liniji Dinama koje su rezultirale šansama Tolaja (3 min.) nakon asistencije Ševelja i donijele promjenu rezultata golom Tolaja (8 min.) nakon asistencije Lauša kojoj je prethodila greška Duvnjaka. Hajduk je imao još nekoliko poluprilika iz prekida preko Šarića i Barišića, dok se Dinamo pritiska oslobodio tek nakon 17. min. kada je imao priliku iz gužve preko Karrice. Igrači Hajduka su se povukli i nakon osvojene lopte dubinskim okomitim proigravanjima tražili istureni trojac. Dinamo je do kraja imao jednu izglednu priliku peko Marina (30. min.), ali je njegov udarac završio u rukama vratara Baždarića, te još jedan udarac istog igrača (33. min.) koji je završio u bloku. Bolju igru u završnici Dinamo nije okrunio pogotkom, izdvajamo prodor Kapitanovića preko desnog krila i mlak udarac iskosa u 41. minuti. Despotović je u prvom poluvremenu iznenadio kolegu Sedloskog visokim presingom i postavljanjem Ševelja na poziciju zadnjeg veznog, koji je razbijao svaki pokušaj Dinama da izađe iz svoje polovice, te agresivnim trojcem u napadu koji je radio pritisak na vratara i stopere. Dinamu je trebala polovica prvog poluvremena da uspostavi tečniju igru i zaprijeti vrataru Hajduka.

U drugom poluvremenu kod Hajduka su ušli Chinedu (izašao Tolaj), Čalušić (izašao Lauš) što je značilo osvježenje u napadu. Ali Dinamo je od 50. min djelomično primijenio taktiku Hajduka iz prvog dijela i zaigrao visoki presing koji je igrače Hajduka desetak minuta držao na njihovoj polovici. Trener Hajduka je Barišića zamjenio Burinom, a umjesto Unušića je ušao Škaričić kako bi zatvorio sve učestalije prodore gostiju po lijevom krilu (potkraj utakmice je Šošić zamjenio Šarića). Rezultat presinga su udarci Batistića i Julardžije (55. min.), te Marina (58. min.) ali je vratar Hajduka bio siguran. Uslijedio je period isprekidane igre do zadnjih 15-ak minuta kada se otvaraju prigode u kombinaciji Šarić – Chinedu (78. i 82.. min.), te najizglednija prigoda za Dinamo nakon odlične asistencije Jankovića, Svržnjak pred golom ne pogađa. Završnica je donijela nervozu, greške, žute kartone, gužve i crveni karton (Ševelj), ali ne i promjenu rezultata. Dinamo je na kraju imao veći posjed lopte, više kornera, igrača više, podjednak broj udaraca kao Hajduk, ali nije došao do izjednačenja.

Hajduk je pobjedio Dinama nakon boljeg i kvalitetnijeg prvog poluvremena, u drugom dijelu smo gledali borbeni nogomet ali bez tečnosti i izrađenih akcija.

U 3. kolu idući tjedan Hajduk II. gostuje u Bijelom Brdu protiv BSK-a.

 

Mario Jurić

By | 2020-08-23T19:54:48+02:00 23.08. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment