Pušnik o Rijeci: Tradicija je tu da se ruši

Marijan Pušnik najavio je Jadranski derbi sa Rijekom ali prvo malo o susretu Europske lige:

Treba biti realan, i kazati da smo nagrađeni za dobro drugo poluvrijeme u Izraelu. Maccabi ima kvalitetne igrače, ne kažem da su naši loši. Teško se nositi s njima, ali uz pun Poljud i najbolje izdanje, te malo sreće koje treba u sportu, možemo napraviti iznenađenje. Bila bi to velika stvar za sve nas, grad, Hajduk, navijače, ali nogomet se nastavlja igrati i ako ne prođemo.

O Rijeci …..

Igrači čekaju napaljeni ovu utakmicu, želim ih naučiti da to nije problem. Utakmice protiv Dinama, Rijeke, Osijeka su takve, ako nema pritiska onda nije to to Treba biti hrabar i odigrati mudro uz maksimalno dozu discipline. Protiv Maccabija smo pokazali da postajemo ozbiljan tim. Neki igrači zavrjeđuju punu pažnju i na pravom putu su, a nekako su podcijenjeni kod medija.

Što Hajduku donosi ovaj ubrzani raspored…

Poznat Vam je ritam utakmica da mjesec i pol dana igramo četvrtak-nedjelja. To je privilegij, daj Bože da to potraje sljedeća dva mjeseca. Kao nogometaš bih bio radostan zbog toga. Nogomet je igra, s osmjehom treba dolaziti i na trening i na utakmicu. Najidealnije bi bilo da smo odmah poslije silaska iz aviona odradili regeneraciju, ali još nemamo te mogućnosti. Zahvaljujem suradnicima koji se trude najviše što mogu:  maseri, fizioterapeuti, liječnici, kondicijski tim, cijeli stručni stožer, kuhari, ekonomi…

Često je Pušnik isticao dobar odnos s trenerom Rijeke Matjažom Kekom

O nama je sve poznato. Poštujemo se, on je nešto mlađi, igrali smo zajedno. Istog smo nogometnog poimanja, nešto smo i zajedno prošli u Sloveniji, ali i izmjenjivali vježbe, putovali po Europi, kasnije je svatko išao svojim putem. Sudbine nam se nekad izpreplela. Znam da sam od njega izgubio jednu odlučujuću utakmicu. On je imao jaku ekipu Maribora, a ja mladu momčad Celja. Matjaža izuzetno cijenim. Kad je Slovenija prvi put išla na Svjetsko prvenstvu onda sam obukao majicu ‘Kad narastem bit ću Matjaž Kek’. Čekat će ga boca vina, pravog dalmatinskog, a nadam se da će ga piti s gorčinom. Vrhunski je stručnjak za vina i jazz muziku.

Kolega Kek slovi za defenzivca za razliku od vas ?

To je meni najsmješnije. Bez dobre obrane nema dobrog napada. To više dolazi od strane medija. Ne želim ocjenjivati njegov tim, samo znam da smo u video analizi pokazali kako Matjaž zna što radi i da njegovi igrači znaju što treba raditi.

Otkada je Kek sjeo na klupu Rijeke, Hajduk ne zna za pobjedu u Jadranskom derbiju…

Tradicija je tu da se ruši.

Nema više Tomasova, što znate o Bezjak koji je ponikao u Pušnikovom Dravogradu…

Zvali smo ga Turbo jer nikad ne staje, one je s četiri gola prvi strijelac. Tu su i Vešović,Gavranović… Posloženi su i u sredini i u obrani. Pored Dinama, druga najbolja hrvatska momčad.

 

By | 2016-08-20T18:11:48+02:00 20.08. 2016.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment