Pušnik pred derbi: Uživajte u nogometu

Pušnik je dan prije derbija održao press konferenciju. Bio je staložen i realan:

Znam što je pred nama, znam da je to grad Split i da je euforija velika jer smo dobro krenuli u prvenstvu i Europi. Da se mene pita, bilo bi najbolje za hrvatski nogomet da ovu utakmicu ne igramo sada, nego poslije, da budemo odmorni. Imamo Dinamo, pa Osijek, Maccabi, Rijeku, Lokomotivu… Ulazimo u jaki ritam i zbog toga se nadam da će moji momci dati sve od sebe. Pred nama je sad najvažnijih tri tjedna u prvenstvu, sad će se vidjeti kakvi smo, makar je početak.

Što još očekujete ?

Od sad će svaka utakmica odrediti vrijednost igrača, mogu se pokazati. Vidim to kao veliku šansu da se napravi nešto što se nije mislilo na početku prvenstva. Možemo razuvjeriti sve koji su nas primili s velikom skepsom. Tanka je crta od genija do luđaka, od pukovnika do pokojnika. Radostan sam što sam dio toga i što uopće mogu igrati protiv Dinama, Rijeke, Osijeka, Maccabija…

Dinamo nema vise Pjacu ?

Dinamo bez Pjace neće biti isti, iako je i bez hrvatskog reprezentativca još uvijek jak i moćan. Ako je na golu rezervni vratar Portugala Eduardo, ispred njega reprezentativac Schildenfed, pa Rog, Čorić, zatim Soudani, koji je jedan od najboljih koji je tu uopće igrao, onda jedan igrač ne znači puno. Dinamo je dobar sastav i bez Pjace.

Hajdukovci su za susret spremni a u momčadi i neće biti  ranije ozljeđeni Bencun, J. Bašić i Stipica, a jedini siguran za početnu postavu je kapetan Lovre Kalinić. Kakva je strategija , jel se napada od prve minute ?

Kako će igrati, napasti ili čekati to ćete vidjeti na utakmica. To je dio taktike i neću otkriti. Što se prinova tiče, Futacs nije u kokurenciji, ali neko vrijeme trenira s nama, prolagođava se.a Savvas je tek stigao očekujem ga u konkurenciji za uzvrat protiv Maccabija.

Pušnik je skromno govorio o prognozama same utakmice. Trener “bijelih” nije želio euforično pričati, nije se uhvatio “na baketinu”, najavio je derbi bez velikih izjava za medije…

To je derbi, sva tri znaka su moguća. Nisam ja takav i od mene nikad od mene nećete čuti velike najave, nije to dio mog života. Ali pozitiva je dio mog života. Ne vraćanje u prošlost, nego gledanje u budućnost. Prvo što kanim je prenijeti pozitivnu energiju.Ako razmišljaš da ćeš zabiti gol, onda ćeš ga zabiti, ako misliš da ćeš ga primit onda ćeš ga i primiti. Treba se okrenuti na pozitivno.

Za kraj je navijačima poslao poruku:

Dođite na derbi i uživajte u nogometu.

By | 2016-08-09T12:09:43+02:00 09.08. 2016.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment