Vukas nakon derbija: Izigrali su nas kod prvog gola, kasnili smo, a oni su to iskoristili!

Hajdukovci su večeras u okviru 4.kola HT Prve lige pred praznim poljudskim tribinama poraženi od Dinama s 1:2.  Iako smo u nekim dijelovima susreta mogli vidjeti ravnopravnu utakmicu, naposljetku je presudila individualna kvaliteta gostujuće momčadi. Evo što o današnjem derbiju kaže Hari Vukas, trener Hajduka:

– Ako išta može biti pozitivno, onda je to taj period igre do Dinamovog gola gdje smo, u najmanju ruku, bili ravnopravni. Ali, imali smo i puno bolje situacije od Dinama, šteta što u tom prvom poluvremenu nismo otišli u rezultatsku prednost. Kod tog gola pred kraj prvog poluvremena su nas jednostavno izigrali, donosili smo tu krive odluke i kasnili u jednom koraku, a oni su to svojom kvalitetom iskoristili. Svaki igrač je na neki način kasnio kod te akcije, a oni su svojom kvalitetom to riješili. Početkom drugog poluvremena se, po meni, donijela cijela odluka te utakmice. Jednostavno su iskoristili svaku našu malu pogrešku i postigli gol. Da nije bilo raspoloženog Posavca, vjerojatno bi utakmicu završili puno ranije. Mi smo morali rotirati i preuzimati veći rizik jer smo tražili taj gol kojim bi se vratili u igru. Imali smo onaj šut Vuškovića, možda da smo tu dali gol. Iako, Dinamo je, kažem, u drugom poluvremenu stvorio dovoljno prilika da je mogao utakmicu privesti kraju, ali nije. I tu smo mi tražili tu šansu, dali smo i gol, pokušali smo kroz prekide i te neke situacije doći do nečega, ali šteta, nismo uspjeli.

Što je po Vama presudilo?

– Rekao sam već, početak drugog poluvremena, to jest kvaliteta Dinama koja je ono baš kvaliteta za naše hrvatske prilike. Imaju već puno ovakvih utakmica u nogama i oni su jednostavno tu svoju kvalitetu prezentirali na terenu.

Tko je po Vama bio najopasniji u redovima Modrih? Iznenadili su malo s tim sastavom…

– Pa gledajte, odlučili su se za Kastratija i Oršića, znači da su tražili te prostore. Nisu nas iznenadili ni sa čime jer smo očekivali ovo, znali smo sigurno da će Oršić igrati, nismo bili sigurno hoće krenuti Gavranović ili Petković , znali smo da će igrati Majer koji će ulaziti u sredinu i Kastrati. Znali smo da Gojak ima određenih problema s ozljedom koju vuče iz reprezentacije i da vjerojatno neće igrati pa so shodno tome očekivali koja će tri igrača biti u sredini, znači još Ademi i Jakić.

Tek su četiri kola prošla, ima još puno do kraja prvenstva, sada se treba okrenuti četvrtku i Renovi…

– Pa je, ovo je samo jedna utakmica. Rekao sam i momcima poslije utakmice u svlačionici – ovo jednostavno moramo što prije zaboraviti. Poraz je, od Dinama je, nije ugodno, ali profesionalci smo i čeka nas nova utakmica. Zaboraviti ovo odmah, što prije i od sutra krenuti s pripremom za novu važnu utakmicu.

Kako će izgledati idući dani priprema uoči odlaska u Skopje?

– Klasična priprema, igrači koji su igrali većinu utakmice će se regenerirati, a ostali će napraviti jedan malo intenzivniji zamjenski trening. I onda krećemo od ponedjeljka, imamo tri dana za pripremu te utakmice, već imamo sve o njima, i videa, i utakmica. Znamo sve o njima, momke nismo dosad opterećivali time, ali od sutra ćemo već krenuti.

U ovo kratko vrijeme, koliko se intenzivno radi i razgovara?

– Pa uvijek se puno razgovara. Osnova u sportu je razgovor, nema puno filozofije. Zna se na čemu radi, na kondicijskim sposobnostima i taktičkim pripremama za utakmicu, i naravno, psihološkim stvarima koje se razgovaraju s igračima. Moramo opustiti te momke da što bolje pokažu svoju kvalitetu.

Što već sada znamo o Renovi?

– Znamo da je ekipa koja voli igrati. Znači nije ekipa koja se zatvara nazad pa nabija duge lopte na kontre. Imaju par starijih igrača koji znaju. Nemaju određenu brzinu prema naprijed, imaju možda jednog igrača koji je malo eksplozivniji i brži prema naprijed. Ostali su kompaktni i čvrsti, žele igrati i ne srljaju. Ali, rekao sam već, ne treba bježati od uloge favorita s obzirom na kvalitetu hrvatske lige i na našu kvalitetu. Bez obzira na to, ne želim nikakvo podcjenjivanje i budite uvjereni da mi njih nećemo podcijeniti. Na kraju krajeva, to je samo jedna utakmica koju oni, ne igraju kući, igraju na zamjenskom terenu, ali kod sebe tako da moramo biti maksimalno koncentrirani na svaki detalj utakmice i respektirati ih. Ali, nema straha, mi se tamo moramo nametnuti, uloga favorita je neminovna tako da to trebamo i pokazati na terenu.

I Vama leži uloga favorita s obzirom da ste već tamo kao trener dvaput pobjeđivali, kao trener Hajduka, ali i kao trener Zrinjskog…

– Je, lani, bio sam u stožeru protiv Akademije Pandev. Bilo je uspješno, dva puta po 3:0. S Hajdukom je bilo Turnovo prije par godina kada je Igor bio trener smo ovdje, također bez publike, odigrali 2:1 . Dolje smo igrali po jednoj jakoj vrućini, a i Turnovo je drugačija ekipa od Renove, oni su dosta agresivniji, brži i nezgodniji , ali uspjeli smo proći. Nadam se da će tako biti i sada.

By | 2020-09-13T00:12:10+00:00 13.09. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment