Vukas uoči Renove: Moramo pokazati na terenu da smo favoriti!

Nogometaše Hajduka sutra od 15:30 sati očekuje susret drugog pretkola Europske lige protiv Renove. Susret će se odigrati na igralištu trening centra “Petar Miloševski” odakle je danas Hajdukov trener Hari Vukas najavio sami ogled…

Hajduk sutra igra dvoboj  2.pretkola Europske lige ovdje u Skoplju. Kakva je atmosfera u momčadi i koja su očekivanja za sutra?

– Atmosfera je uvijek dobra, ne može ni biti nekakva drugačija. Igramo važnu utakmicu, na jedan susret samo i ne igramo doma. Doduše, ni Renova ne igra u svom gradu, ni na svom stadionu. Igra se bez publike, a samim time što smo nositelji, ne bježimo od uloge favorita. Gledajući i komparirajući hrvatsku i makedonsku ligu, bez podcjenjivanja, treba reći da je naša liga puno kvalitetnija, iako moram reći da su makedonski igrači znalci koji su dosta agresivni, pa su tako i nezgodni. Sigurno je da će oni tražiti svoju šansu, međutim mi se moramo nametnuti od prve minute i tu ulogu favorita jednostavno pretočiti u najbolji mogući rezultat. Želja nam je što prije dovesti utakmicu u neke psihološki mirnije vode tako da to možemo privesti kraju puno ranije. Ne mislimo da će biti to tako baš lako, ali uz ovu kvalitetu koju imamo i uz ovo što smo snimili Renovu i pripremili se na njihovu igru, očekivanja su da ćemo pobijediti i proći u sljedeće kolo.

Neće biti lako ni što se tiče vremenskih uvjeta – termin je ran, u 15:30 sati, a očekuje se tridesetak stupnjeva…

– Je, već smo momke pripremili na to, ali gledajte, kako je njima, tako je i nama. Sigurno da nije lako igrati u takvim uvjetima, ali moramo se prilagoditi. Moramo naći način kada se odmoriti, kada napadati… Kako njima, tako nama. Jednostavno se moramo prilagoditi i kažem, moramo biti pravi. Jedna je utakmica, moramo pokazati kvalitetu i pokazati  na terenu da smo favoriti.

Što u ovom trenutku znate o svom sutrašnjem protivniku?

– Znamo dosta, normalno. Od onog trenutka kad su izvučeni parovi, stručni stožer je krenuo u analizu i pripremu te utakmice. Pogledali smo njihovih par utakmica i raspitivali se o svemu. Imamo videa, sve smo analize napravili. Renova je jedna ekipa koja već dugo godina igra zajedno, ima dosta iskusnih igrača, čvrsti su i kompaktni te im se sve vrti oko igrača broj 10 u sredini terena.  On je taj igrač koji kvalitetno zna zadržati balun i gurnit prema brzim krilnim napadačima i onima koji dolaze iz drugog plana. Ostali su tu, čvrsti, kompaktni, imaju nezgodne prekide, ali na sve smo se to pripremili. To nam je posao, prva stvar kad igraš protiv nekoga je dobra analiza, pa priprema taktičkih varijanti i priprema ekipe, a ostalo je sve psihološke naravi. A kažem, zeleni je teren jedino mjerilo za sve. Znači izaći, biti kompaktan i biti prava ekipa te svoju kvalitetu pretočiti u kvalitetan rezultat i ići dalje.

 

By | 2020-09-16T17:14:10+00:00 16.09. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment