Hajduk završio pripreme, prvenstvo pred vratima!

Nakon sjajno odrađenih priprema u Turskoj, posljednja stanica prije konačnog povratka u Split i nastavka prvenstva za nogometaše Hajduka bila je Gabela.

Na već tradicionalnom memorijalnom turniru koji se održava u čast legendarnog Andrije Ankovića Bijeli su bili gosti domaćeg GOŠK-a, a drugi polufinalni par činili su prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski iz Mostar te vodeća momčad crnogorskog prvenstva, Sutjeska iz Nikšića.

Hajduk je turnir završio kao trećeplasirana momčad, izgubivši u polufinalu od domaćina i svladavši u susretu za treće mjesto Zrinjski. Ipak, od samog rezultata, bitnije je što smo u Gabeli mogli vidjeti od Kopićeve momčadi.

Iako igran po lošem terenu, turnir u Gabeli Hajduku je došao sjajno. Nakon sjajnih travnjaka u Turskoj gdje su igrači lakoćom sve kopićeve taktičke zamisli pretvarali u djelo na terenu, utakmica na travnjaku poput onog u Gabeli došla je u pravo vrijeme jer Bijele upravo takvi i slični tereni čekaju u nastavku sezone.

U prvom susretu protiv domaćeg GOŠK-a Kopić je na teren poslao četiri mladića koji su dobili priliku putovati u Tursku s prvom momčadi, a inače su dio Hajduka B (Bradarić, Šego, Teklić i Kovačević), u nedostatku desnih bekova tu poziciju je pokrio Josip Bašić, stoperski par igrali su Ismajli i Gentsoglou, na golu je bio Stipica, a veznim redom ordinirali su Kožulj, Jurić i povratnik Caktaš.

Iako bez najzvučnijih imena, Hajduk je očekivano bio bolja momčad što nikako nije uspijevao naplatiti pogotkom, a kazna za to je stigla u posljednjih 15 minuta utakmice kada domaćini zabijaju dva pogotka, a poraz Bijelih ublažio je tek Gyurcso u pretposljednjoj minuti. Ipak, unatoč porazu, Kopić nije morao biti nezadovoljan. Imao je priliku uvjeriti se u kvalitete ove momčadi i dobiti jasniju sliku na koga će moći računati u nastavku sezone.

Povratnik u redove Hajduka Mijo Caktaš bio je izuzetno pokretljiv, tražio je igru, ali dojam je da će sigurno trebati neko vrijeme dok se ne uklopi u Kopićev sustav i uigra sa svojim novim/starim suigračima. Neosporno je da će Dugopoljac kada dosegne optimalnu formu biti veliko pojačanje za Bijele i pokretač visokih ambicija koje na Poljudu više ne taje.

Od mlađih je igrača Kopić također dobio ono što je tražio. Borbeni mladići pokazali su da među njima ima štofa za budućnost, ali i da u ovom trenutku još ne mogu značajno pridonijeti igrama prve momčadi i praviti razliku. Ipal, dobar je pokazatelj da im Kopić vjeruje, daje prigode, a mladim igračima je to u razvojnim godinama ionako najvažnije.

Mađar Gyurcso ušao je u drugom dijelu i majstorijom ublažio poraz, a nastavi li dobro igrati vrlo brzo će natjerati navijače Hajduka da zaborave Antu Ercega.

Utakmica za treće mjesto donijela je Hajduku pobjedu protiv Zrinjskog iz Mostara. Kopić je na teren izveo nominalno najjaču postavu koja je Plemiće mogla pobijediti i većom razlikom, ali je vratar Mostaraca Soldo sjajno branio i nekoliko puta zaustavio pokušaje Bijelih.

Na golu Hajduka bio je Letica, na poziciji desnog beka igrao je Juranović (Tudor nije išao u Gabelu), stoperski par bio je Nižić – Lopez, a na lijevom beku igrao je Fomitschow. Radošević, Bašić i Hamza u veznom redu te Gyurcso, Said i Ohandza u napadu bili su konstanta prijetnja golu Zrinjskog.

Rastrčani, agresivni i napadački Hajduk gledali smo u drugoj utakmici memorijalnog turnira. Dva pogotka sjajnog Ohandze, koji daje znakove da ćemo ga konačno dočekati raspoloenog i u proljetnom dijelu sezone, bila su dovoljna za trijumf, a jedini pogodak za Zrinjski postigao je Aćimović.

Veseli pristup igrača na prijateljskim utakmicama, zdrava konkurencija i poduplanost na svim pozicijama. Nakon odrađenih priprema u Splitu i Turskoj, dojma smo da Hajduk dugo godina nije imao ovako dobro balansiranu momčad, a pravi rezultati Kopićevog rada trebali bi doći na naplatu ovo proljeće, počevši već u nedjelju u Vinkovcima.

Hajduk izgleda dobro na terenu, financijska slika nikad nije bila bolja, igrači su pokazali da se mogu nositi sa svima. Nadajmo se da će tako biti i u nastavku sezone te da će ove sjajne pripreme kapitalizirati dobrim igrama u nastavku prvenstva i kupa Hrvatske.

By | 2018-02-05T20:11:52+01:00 05.02. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment