MNK Novo Vrijeme Apfel uoči početka sezone…

Novo Vrijeme Apfel sutra navečer (petak, 20 sati) otvara novu sezonu. Na rasporedu je prvi Superkup u kojem Makarani, kao prvaci Hrvatske, na neutralnom terenu u Slavonskom Brodu igraju protiv osvajača Kupa Uspinjače iz Zagreba. Utakmica je u prijenosu na HNTV-u.

Tim je povodom u hotelu Park u Makarskoj održana konferencija za medije na kojoj je sportski direktor Borislav Vuković rekao:
– Jedna utakmica uvijek nosi upitnike i šanse su po meni 50-50, bez obzira na to što smo mi favoriti na papiru. Bili smo favoriti i lani na završnici Kupa također u Slavonskom Brodu pa smo ispali u polufinalu. Iza nas je mjesec dana rada, u prijateljskoj utakmici izgubili smo od Mostara 6:5 i svladali Universitas 5:1. Stanje nije optimalno jer formu tempiramo za Ligu prvaka (8. – 13. listopada).

Osim Lige prvaka, glavna je preokupacija pronalazak trenera. Momčad će u Slavonskom Brodu voditi pomoćnik Armando Škorlić, no čeka se trajno rješenje.
– Na milimetar smo od imenovanja trenera za novu sezonu, a nadam se i za dvije sezone – otkrio je Vuković i osvrnuo se na prekid suradnje s Ivicom Osibovim.
– Bolje prekinuti odmah u startu nego vući kroz sezonu pa imati problem.

Što se momčadi tiče, Vuković smatra da je bolja nego prošle sezone.
– Imamo dužu klupu. Ostali smo bez Dudua, ali s Pulinhom i Fideršekom sigurno smo deset posto jači nego lani.

Upravo su Pulinho i Fideršek predstavljeni na konferenciji. Fideršek (28) je poznatije ime, riječ je o slovenskom reprezentativcu koji je igrao za Split Tommy, Maribor… Pravo pojačanje.
– Dobro sam se uklopio u momčad i jedva čekam utakmice. Vjerujem da ćemo osvojiti Superkup i dobiti na samopouzdanju. Hrvatska je liga jača od slovenske. Ovdje ima 5-6 momčadi koji mogu biti prvaci, a u Sloveniji je to praktički samo Dobovec.

Pulinho (20) je pak prvi put u Europi. Stigao je iz Sao Paula, a puno mu je ime Anderson Alves Carneiro da Silva. Uz pomoć suigrača Lucasa koji nam je njegove riječi prevodio s portugalskog na engleski, Pulinho je rekao:
– Sretan sam što sam tu i želim postati prvak. Ovdje je stil futsala drugačiji, igrači su fizički jači pa će mi trebati neko vrijeme za prilagodbu.

A sam Lucas je dodao:
– Odlazak Dudua velik je gubitak, ali smo dobili Pulinha i Fideršeka. Što se Superkupa tiče, dodatna motivacija nije potrebna kad igraš za trofej. Volimo ovakve, velike utakmice kad se igra za pehar. Bit ćemo dobri!

Superkup je najavio i dokapetan kluba te hrvatski reprezentativac Filip Bašković.
– Momčad je u dobrom stanju iako nas je malo iznenadila smjena trenera. Dobro smo se pripremili za Uspinjaču. Naš Nenad Tintor ih je analizirao i ukazao na neke njihove nedostatke. Nadam se da ćemo se vratiti kući s trofejem.

Za kraj je predsjednik Uprave Novog Vremena Mijo Pašalić istaknuo da trenutno imaju 78 sponzora-donatora. S 12 od njih svečano je potpisao ugovore (Erste, Maraska, Georad Inženjering, Makarska Touristik, AB Adrion nekretnine, Kingtrade, DEM Trade – Gold kava, Tropic, Logistika Violeta, Meggle Hrvatska, Kavana Romana, Sokol Oprema).
– Nadam se da će ih do početka Lige prvaka biti blizu 100 – rekao je Pašalić i otkrio kako ulaznice za Ligu prvaka kreću u pretprodaju 1. listopada u Makarska Touristiku na makarskoj Rivi i supermarketu Apfel.

Sve tri utakmice Novog Vremena u Ligi prvaka trebao bi prenositi HNTV, a snimka treće utakmice trebala bi se prikazati i na HTV-u u subotu 12. listopada.

By | 2019-09-19T14:45:33+02:00 19.09. 2019.|futsal|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment