Trener Burić nakon Rijeke: Ja sam kriv za poraz, ne momci!

U derbiju 17.kola HT Prve lige Rijeka je na Poljudu uvjerljivo svladala Hajduk rezultatom 0:4, a visoki je poraz Bijelih na press konferenciji prokomentirao trener Damir Burić…

Težak poraz… Nakon 20 minuta Hajdukove dominacije uslijedilo je 70 minuta dominacije Rijeke. Možemo li tako sažeti utakmicu?

-Ja mislim da smo mi jako dobro otvorili utakmicu. Kako to uvijek biva, situacije koje imaš moraš realizirati i krenuti u vodstvo. Nama to jednostavno danas nije ušlo, danas je takav dan, ponekad nemaš objašnjenja za neke stvari. Danas se puno toga dogodilo negativnog za nas. Iz one prve akcije, koju po meni možeš lako braniti, mi primamo gol i tu se Rijeci otvaraju karte s obzirom da su se postavili defanzivno, cijelu utakmicu iza centra. Mi smo morali braniti veliki dio terena što se toga tiče, momčad je htjela, mi smo bili u organizaciji ok. Ovaj visoki poraz, možemo kazat’, ide na moju kapu. Zašto? Zato što sam ja ta koji je riskirao zadnjih deset minuta na „all in“. Mogu kazati da sam ja taj koji je kriv za ovaj poraz, ne momci, nego ja. Možemo slobodno to napisati. Kao što se u pobjedama nismo uzvisili, tako se u porazu nećemo poniziti nego držati svoj plan kao i dosad. Mislim da ima dosta dobrih stvari tako da ćemo nastojati to u sljedećoj utakmici pokazati.

Svaka čast na preuzimanju krivice, ali publika je nakon utakmice vikala „Buriću, odlazi“. Ovaj poraz malo Vam je zatresao stolicu, razmišljate li o odlasku?

-Ja sam maksimalno koncentriran na rad i ja na te stvari ne mogu utjecati, onaj tko može utjecati je predsjednik kluba. Što se mene tiče, ja ću nastaviti dalje maksimalno koncentriran rad sa svojom momčadi, to mi pričinja zadovoljstvo i imam nevjerojatno veliku želju za daljnjim radom. Ako sam ja problem, onda je to najmanji problem.

Na kraju ste išli na sve ili ništa. Pojasnite malo, izvadili ste Svatoka, a ostavili mladog Radića koji je danas debitirao…

-Nama je trebalo bolje otvaranje iz zadnje linije, zato smo stavili Hamzu na mjesto „halfa“, on ima tu sposobnost, a Čolak je tad bio sam kao špica. Na taj način smo pokušali ubaciti Stanka zbog prekida, zbog situacija centaršuteva, da imamo tu moć skoka i svega. Takav je bio plan, ali to nismo realizirali. Danas smo imali bezbroj kornera, prekida, svega, a nijedan nije bio toliko opasan koliko bi trebao. Zašto? Ja mislim da je Juranović u tom pogledu jako, jako daleko. Falilo nam je puno igrača, to se vidjelo i u obrani, nismo uspjeli neke stvari pohvatati i organizirati kako treba, očito. Mi nismo još toliko daleko, ako nam netko fali, ne možemo to promijeniti jedan za jedan i ja se nadam da ćemo biti takvi.

Dojam je ipak da je nedostajalo agresije u onom razdoblju kada se utakmica lomila, od pogotka pa do neke 70.minute…

-Rijeka je igrala, izbila je balun i igrala na dugi balun, čekala strpljivo iza centra na naše greške gdje je prostor bio jako uzak, oni su bili dobro organizirani, išli odmah u tranziciju – najjednostavniji nogomet, a efikasan. Očitali su nam lekciju kako jednostavno doći do pobjede.

Nakon ovakvih utakmica se obično kaže da je bolje izgubiti jednu 4:0 nego četiri utakmice izgubiti 1:0. No, nakon 4:0 se ipak teže dignuti. Koliko je taj psihološki aspekt važan i koliko će na tome biti naglasak sljedeći tjedan?

-Ovih 4:0 nije ono objektivno stanje na terenu i onoga što se događalo na terenu. Ono što se dogodilo pri kraju se dogodilo jer smo napravili jednostavne greške, ali sve u svemu, naše htijenje i želja je bila da damo gol, zato  smo i išli tako kako smo išli. S druge strane, Rijeci je sve što su zapucali u zadnjih deset minuta ušlo u gol. Takvih dana ima. Kada su takvi dani, trebamo se skupiti, neke stvari reći jedan drugome, što smo napravili dobro, što nismo, kako ćemo ubuduće bolje djelovati, to je sada najvažnije u ovom momentu. Svaki poraz, pogotovo ovaj… Nisi se mogao nadati da će biti takav. Ali, dogodi se to. Jako mi je žao navijača koji su došli u velikom broju nas podržati. Nismo ispunili ono što smo htjeli, ali htijenje je bilo tu, ne može se nikome kazat’. Samo, znate, kako vam je kada pogodite dvije stative u istoj minuti i onda malo nakon toga primiš gol. To oslikava ovu utakmicu danas. Bila je čudna. Mi moramo učiti iz ovoga, brzo učiti, druge nam nema. I nastojati ovu sljedeću utakmicu u Zaprešiću to korigirati.

U Zaprešiću ste bez tri vezna – Nejašmića, Caktaša i Hamze…

-A, što ću vam reći… U svim ovim utakmicama koje su se lomile i bile teške su bili takvi problemi. Moramo i to riješiti. Vidjeli smo sada ovu utakmicu što znači sigurnost u obrani, ne možemo nadomjestiti tri igrača tek tako. To se jednostavno malo odražava na sve, ali na nama je da nađemo prava rješenja. S druge strane, vidimo gdje smo, Sve u svemu, nama će analiza ove utakmice biti jako važna.

Nikako da Hajduk cijelu utakmicu odigra kako treba… Nakon svake utakmice spominjete analizu, da treba biti bolje, ali nikako da krene. Smatrate li da imate snage podignuti momčad do kraja ove polusezone?

-Mislim da smo to pokazali i dokazali u masu utakmicu dosad. Meni to nije nešto novo. Od prvog dana kako smo ovdje, imali smo tri pobjede sve s nulom pa nije valjalo. Bili smo prvi na tablici poslije pobjede nad Dinamom pa opet nešto nije valjalo. Nije uopće problem što se toga tiče, znamo gdje smo, svaki smo se put uzdigli, vratili i pokazali da smo pravi. Što se toga tiče, ne sumnjam da ćemo pronaći rješenje, opet biti na pravom putu, to je samo pitanje vremena.

 

By | 2019-12-01T22:06:30+00:00 01.12. 2019.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment