AKCIJA DARIVANJA: Na Poljudu prikupljeno rekordnih 109 doza krvi!

Na Poljudu je danas održana dvanaesta akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koju su i ove godine organizirali splitski sportski novinari “4N” u suradnji s HNK Hajduk, Crvenim križem, splitskim klubom Olimpijaca, a akciju su podržali i brojni drugi splitski sportski klubovi i sportaši, kao i sponzori koji su osigurali poklone za sve koji su se odazvali akciji.
U prethodnih jedanaest izdanja ekipa “4N” skupila je preko 500 doza krvi, a i ovogodišnja akcija bila je rekordna. Akciji je pristupilo 122 davatelja, prikupljeno je 109 doza krvi, od toga je 20 darivatelja prvi put dalo krv. I ovoga puta najsretniji darivatelj dobio je originalnim dres igrača Hajduka Filipa Krovinovića, a osmero najsretnijih ulaznice za finale kupa između Hajduka i Šibenika, koje se igre 24. svibnja na stadionu Rujevica u Rijeci.
U ime brojnih sportaša koji su se odazvali akciji obratio se legendarni rukometaš Petar Metličić:
-Od kad sam u igračkoj mirovini redovito se odazivam akcijama darivanja krvi jer sam svjestan kako ovim činom mogu nekome spasiti život. Posebna je vrijednost što je na akcijama mnogo onih koji krv daju prvi puta.
U ime Hajduka darivatelje su došli pozdraviti srebreni juniori Jere Vrcić i Šimun Hrgović, a ispred Uprave Marinka Akrap:
– Sve pozitivne i plemenite stvari Hajduk podržava. Drago nam je da to radimo zajednički i da obaramo rekorde, pozivam i ovim putem sve koji su u mogućnosti da daju krv i pomognu onima koji su u potrebi.
U ime “4N” okupljene je pozdravio novinar Tomislav Gabelić
– Iz godine u godinu ova akcija raste, i ove godine je rekordna, prikupili smo 109 doza krvi, i to nas čini ponosnima, da se toliko ljudi odaziva našim pozivima sa željom da pomognu onima koji su u potrebi. Svakodnevni apeli iz bolnica za povećanim potrebama krvi i krvnih pripravaka obvezuju nas da i dalje organiziramo akcije i pozivamo ljude da pomognu.
Foto: Luka Mladinić/Hajdučki portal/4N
By | 2023-05-07T22:14:20+02:00 02.05. 2023.|dalmatinski-balun|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment