Burić analizirao proteklu sezonu!

Sezona je zaključena pobjedom u Zagrebu. Nikada mlađi Hajduk došao je do gostujuće pobjede. Koji je rezime sezone:

Sezona je od ljeta krenula turbulentno. Mi smo u tom trenu popunili momčad sa dosta mladih igrača. U Europi smo odigrali dosta dobrih utakmica. Imali smo skor od 4 pobjede, 1 remi i 3 poraza a uvijek je žal za tom posljenjom stepenicom koju nismo preskočili. To je bio jedan dobar povod i dobra baza za prvenstvo. Nakon EL došao je kvalitetan period gdje je veliki boj prvenstvenih utakmica odigran na vrlo dobrom nivou. Dobili smo i reprezentativce Milovića i Cataša. Prvi dio je dao dosta dobrih i “lipih” momenata. Zatim je došao prelazni rok. Otišli su najbolji Milović i Caktaš te talentirani Balić a mi smo to pokušali kompezirati sa mladima. Nosioci igre kao što su Vlašić, Nižić, Velazquez malo su igrali zbog ozljeda a onda je izostajao rezultat. Vidjeli smo kod mladih igrača da ima kvaliteter ali i oscilacija . Mi smo naroda da sve ide od euforije od apatije. Želio bih da budemo radišni i kontinuirani. Vidjeli smo da su podignute vrijedenosti naših igrača na tržištiu. Imali smo mi i svojih problema.

Najteži porazi koje pamtite ?

To je ispadanje u kupu od Dinama i ispadanje od Slovana Liberec.

Koliko ste zadovoljni liječničkom službom ?

Mi moramo liječnicima osigurati dijagnostiku i terapiju a oni u svojim okvirima rade jako dobro. Kao da Vama novinarima netko oduzme laptop imali bi sigurno probleme sa pisanjem.

Navijači nisu zadovoljni sezonom ?

Ja respektiram mišljenje navijača. Moramo biti realni, mi moramo prodavati naše najbolje proizvode dok se drugi pojačavaju. To moramo prihvatiti. Naši igrači su se uvijek borili. Nikada nismo ništa dobili za sve smo se izborili.

S kojim kadrom idete u novu sezonu?

Mi vodimo razgovoe sa svim igračima. Ne želimo sada otkivati plan jer mi vodimo razgovore. O tome ćemo vas podrobno izvijestiti. Dosta stvari je otvoreno jer moramo razgovarati i sa menadžerima igrača.U momentu kada dođe predsjednik bit će lakše. Sada kada ih nema ja sam sve radio i stvarno mi treba odmor.

Omladinska škola i kvaliteta ?

U zadnjih godinu dana svi igrači iz omladinskog pogona su dobili šansu. Svi igrači koju su perspektivni Vojković, Šimić Mastelić su dobili svoju šansu. Gledam utakmice kadeta, juniora , druge momčadi pokušavam sve to popratiti.

Što mislite o Jeffersonu i Velazquezu ?

Jefferson je odigrao jako dobru sezonu. I mi smo u njemu dobili pravo pojačanje za momčad. Jefferson je izbivao sa terena samo zbog kartona. Velaquez je igrač koji nam treba. Želimo da ostane uz uvjet da to bude u okvirima koje klub može platiti.

Velez i Ohandza ?

Vidim potencijal kod Veleza koji se može pokazati. I na njemu to vidim . Također to vidim i kod Ohandze. Moramo mu osigurati liječenje i omogućiti igraču oporavak. Koliko će to trajati. Znamo da na njega ne možemo računati ovo ljeto.

Mladi Radčenko imao je skromnu minutažu?

Igrao je mjestu gdje je konkurencija najveća i gdje su mu suigrači igrali dobro. Treba biti strpljiv. Vidjeli ste na Baliću koliko je Hajduk dobio a možete sada vidjeti koliko vrijedi Fran Tudor nakon ove sezone.

Vlašić?

Bio je na pragu A reprezentacije te igrao u U-21 reprezentaciji. Nadam se jako dobrim partijama u novoj sezoni kao što je i pokazao u prvom dijelu sezone dok mu se nije dogodila ozljeda.

Dante Stipica i Josip Bašić kakva je situacija sa njima ?

Dante ima ugovor. On ima svoje planove. Ne vidim tu nikakav problem. Imamo maksimalno razumijevanje za svakog igrača. Josip Bašić je pokazao dobre partije. Dobio je udarac , zaradio ozljedu i nakon tri četiri dobre utakmice šteta što nije dohvatio još ove tri do kraja sezone. Mi na njega ozbiljno računamo.

Kalik i Roguljić oba su na posudbama kako ste ih vidjeli ?

Roguljić dok je bio zdrav odigrao je dobre utakmice. Nakon ozlijede drugi koji su ga zamjenili su bili kontiuirano dobri.  Kalik je dobio mogučnost igranja jer smo ostali bez igrača u polu sezoni i on je odigrao puno dobrih utakmica pokazao je kvalitetu.

Što kažete o uvjetima treniranja to ste tijekom sezone isticali?

Naš cilj i vodilja mora biti poboljšanje uvjeta rada. Mi imamo jedan teren za trening to je neozbiljno. HNS želi graditi stadione i investirati. Ipak je nogomet, nogomet. “Balun” mora ići od noge do noge a ne da kada padne kiša imamo bazen na stadionu NK Zagreb. Samo radom se mogu izbaciti novi dobri mladi igrači.

Možete li nam obećati da će Hajduk dogodine biti bolji ?

Čime igrača možete privući kada sredstava nemamo. Mi možemo dobro raditi a investirati možemo samo onoliko koliko imamo.

 

 

 

 

By | 2016-05-16T11:33:37+02:00 16.05. 2016.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment