Burić nakon Gorice: Ponovili smo iste greške!

Prvenstveni ogled s Goricom, i novi poraz rezultatom 2:1, na press konferenciji nakon utakmice prokomentirao je trener Damir Burić…

– Isti scenarij i identične greške s naše strane. Gorica je jednostavno u svojoj realizaciji pokazala koliko je dobra . Ja mislim da mi moramo jako brzo učiti jer ove greške nam se ponavljaju. Imali smo priliku nakon prvog poluvremena i dobro odigranih situacija pred golom da jednostavno povedemo, da mi budemo ti koji će dominirati, jednim dijelom smo i bili. Samo, nažalost, opet mi ne iskorištavamo naše situacije, kako iz prekida, tako i iz igre. Gorica iz jednostavne situacije dolazi u vodstvo. Drugo poluvrijeme je bilo otvoreno, šanse na obje strane. Gorica je zabila opet iz prekida. Mi nakon toga isto imamo prekid, ali mi ne damo go pucamo preko gola ili u pod. l Šanse moraš iskoristiti ako želiš pobijediti. Čestitke Gorici na pobjedama, ali ja moram reći, bile su mi identične utakmice i mi nismo iz prve utakmice ništa naučili, samo smo ponovili iste greške.

Što je sa zamjenama, jeste li mogli ranije napraviti koju zamjenu? Druga je bila tek u 82.minuti…

– Mogao sam mijenjati, ali sam mislio da je momčad jedno vrijeme jako dobro stajala na terenu. Mislio sam da će baš u tom momentu doći pravi pas i onda smo pali. U tom momentu kad smo htjeli mijenjati, taman smo pričali i onda je pao gol. Jer što je? Danas se opet dogodilo ono što se dogodilo u Istri. Mi primamo gol s igračem manje, danas primamo gol s igračem manje. Ponavljaju se neke stvari, moramo jako brzo učiti u svemu tome. Što Vi kažete, mogli smo malo prije, ali u tom momentu smo gledali ozljede igrača, hoćemo njega izvaditi jer je krvario. Danas jednostavno neke stvari nisu išle nama u korist, radili smo nevjerojatno jednostavne greške tako da ništa nismo naučili od utakmice u srijedu, iako smo pričali o tome, imam osjećaj da je jako sličan scenarij bio.

Trener Jakirović je rekao da je očekivao da će Hajduk fizički pasti u drugom poluvremenu, takav je i dojam danas…

– Nisu svi, bilo je mladih igrača. Razlika je kad vi napadate i visoki presing radite, onda normalno da je potrošnja veća. Ja mislim da smo mi jako dobro to odradili prvo poluvrijeme.

Očekujete li razgovor o svom statusu na klupi Hajduka?

– Pa čujte, to nije moje, za to su zaduženi sportski direktor i predsjednik. Ako bude kakav razgovor, saznat ćete sve.

Kakvo je stanje u svlačionici, pogotovo nakon one prodike Torcide?

– Bez obzira je li bila prodika ili nije, mi smo razočarani jer se naši ciljevi nisu ostvarili. Mi smo ti koji nisu zadovoljni rezultatom. Momci su jednostavno razočarani, sad smo vidjeli ustvari gdje smo. Gdje su te greške koje radimo, moramo ih što prije korigirati. Moramo brzo učiti inače nećemo moći ove neriješene utakmice okrenuti u svoju korist ili pak da kažeš: „ok, danas nije bilo to, ali ostalo je neriješeno“. Ovako, kad izgubiš utakmicu, onda je stvarno razočarenje veliko.

Dojam je da je momčad pala izlaskom Nejašmića, je li on morao van zbog ozljede?

– Nejašmić je imao problema sa zdravljem, zato je morao izaći. Imali smo mi dosta nekih udaraca tako da neki igrači nisu ni mogli od početka igrati, imali smo neke rotacije unutar momčadi, ali sve u svemu, to nije izlika,  mi smo jednostavno morali u nekim situacijama bolje odigrati i to je to.

Spominjali ste božićne poklone, je li gol bio poklon golmana? Spominje se i zaleđe kod drugog gola…

– Pa je. Ako su zabili iz zaleđa, slika je perfektna, baš paše sa svih strana.Ali znate kako je to, nevolja ne dolazi nikad sama. Sada je u ovoj situaciji bitno skupiti glave, jedno drugom kazati što znamo, ne znamo i možemo i jednostavno u sljedećoj utakmici kući protiv Osijeka pokazati da smo jednostavno jaka momčad, da smo dobra momčad. To lice s utakmica doma moramo prenijeti van, više hrabrosti i pameti prije svega.

By | 2019-11-03T01:44:27+00:00 03.11. 2019.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment