Burić pred kup sa Dinamom: Veseli me atmosfera !

Polufinalni uzvrat Kupa Hrvatske nakon 0:2 sa Poljuda teška je misija pred Damirom Burićem. Kako vidi trener “bijelih” taj susret:

I protiv splita nam je nedostajalo četiri igrača, vidjet ćemo do posljednjeg treninga kako ćemo se posložiti, ne znamo tko može sto posto biti spreman za dvoboj. Sigurno nema Bencuna, Ohandze, Roguljića i Juranovića, pod upitnikom su Velez koji je dobio udarac u koljeno, potom je pitanje što će biti sa Jeffersonom koji je isto dobio udarac, tek trebamo vidjeti pravo stanje. No spremni smo za ovaj susret, bit ćemo u optimalnom sastavom. Veseli me atmosfera. Ona je jako dobra, momci su homogeni, priželjukuju ovaj susret, očekujem da ćemo ga odigrati dobro, sa puno snage, energije, koncentracije. Očekuje da ćemo se mobilizirati, ova utakmica nam dolazi jako blizu, opet smo u jakom ritmu srijeda – nedjelja, ali očekujem iz te pozitivne homogenosti još malo timskog duha, spirita,da budemo na visokoj razini. Ukoliko budemo na visokoj razini očekujem dobru utakmicu.  

Hoće li vam ona pobjeda u prvenstvu biti putokaz kako odigrati ovaj dvoboj u Maksimiru?

Dinamo igra svoju igru, jako su dominantni i to pokušavaju svaku utakmicu rješavati posjedom lopte preko koje drže pritisak na suparnika. Uz to imaju i jaku individualnu kvalitetu u ofenzivi, igrače odličnog driblinga i brzine koji mogu probiti svaku obranu. Očekujem tešku utakmicu, morat ćemo se postaviti jako dobro taktički, vjerujem da ćemo pokazati pravo lice,, motivacija neće biti upitna, a uz dobru organizaciju možemo nešto napraviti.

Očekujete li možda “modru” kalkulaciju u odnosu na prvi dvoboj i prednost koju imaju,, vidite li tu šansu ?

Mi težimo uvijek tako igrati, odigrati na toj razini. Međutim mora se dosta toga i posložiti, utakmicu se mora dobro otvoriti. Prvenstvenu smo odigrali u jako visokom ritmu, kreativno u napadu, tijek utakmice je bio dobar. Mogli smo dati i koji pogodak više. Ovo je sada druga priča, Dinamo je oparen i neće dopustiti iznenađenja, znaju da smo mi tu negdje i odigrat će opreznije i kvalitetnije.

Koje je pravo lice Hajduka, ono iz Kupa ili prvenstva, čemu ste bliže?

Analizirali smo pogreške iz Kupa i već na sljedećem dvoboju pokazali poboljšanja, ja se nadam da još ima kvalitete i prostora za poboljšanje, moramo biti kompaktni u igri. Mogu reći da je ono lice iz Kupa bilo loše, međutim to se može dogoditi svakoj momčadi, loše smo ušli u susret. Mlada smo momčad koja će još raditi neke greške, kroz treninge ih korigiramo, istina je svakako negdje između, u sredini.

Što bi vas zadovoljilo?

Teško je sada kazati što bi nas zadovoljilo, najljepše b bilo kada bi prošli, potom ostale špekulacije kako bi bilo. Znamo kakva je situacija, Dinamo ima prednost, a mi imamo jako mladu perspektivnu karakternu momčad i vjerujem da će pokazati da su pravi momci.

By | 2016-04-05T09:56:27+02:00 05.04. 2016.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment