Burić uoči Osijeka: Pokušat ćemo reprizirati ono dobro iz Gorice!

Uoči 6.kola HT Prve lige gdje Bijeli gostuju kod Osijeka, trener Burić na press konferenciji najavio je taj susret…

Od zadnje konferencije za novinare prošlo je tjedan dana pa nas zanima kakva je situacija u momčadi, tko može, a tko ne?

– Mi smo što se tiča ozljeda napravili jedan zdravstveni bilten i vidjeli smo igrače koji sada imaju neke bolesti tipa ljetnih viroza kao što je Josip Bašić, Bassel Jradi i oni su se sada malo razbolili tako da moramo vidjeti hoće li biti spremni za putovanje. Što se tiče ozljeda kod Duke i Posavca, tu je stanje nepromijenjeno tako da tu ne želimo ništa riskirati. Želimo im dati vremena i prostora da obave sve moguće preglede kako bi mi znali kako dalje s njima. Ne želimo ništa riskirati u tom pogledu. Imamo još tu par igrača koji su kroz trening dobili lakše udarce kao što su Nejašmić i Teklić. Imamo danas još odraditi trening, imamo trening još u subotu u Zagrebu  tako da se nadam da ćemo imati dobru momčad za ovu utakmicu protiv Osijeka.

Gostovanje u Osijeku uvijek je neugodno za Hajduk, očekuje se uvijek dobra prezentacija… Kakvog Hajduka možemo očekivati, što pripremate? Kakav je Osijek?

– Pa ja mislim da je nama najvažniji naš svakodnevni fokus što se tiče rada na treningu. Recimo sada ova utakmica protiv Gorice, nama je bitno da pokažemo puno toga što je u Gorici bilo dobro. Da u ovoj utakmici to pokušamo „reprizirati“. Ja mislim da je momčad u stanju i da vide koliko mogu, bez obzira na Osijek. Osijek smo gledali, analizirali smo ga. Osijek je sada u ovim zadnjim utakmicama, otkada je ispao iz Europske lige, dosta se koncentrirao na prvenstvo i tu se jednostavno vidi da momčad ima određenu kvalitetu. Utakmice protiv Dinama i Rijeke su mogle ići u svim smjerovima, kako pobjeda, tako i poraz. Ovako je ostalo neriješeno.  Mogli su pobijediti u obje utakmice , a mogli i izgubiti tako da je sve moguće . Jednostavno jedan neugodan i dobar protivnik. Mi smo spremni na to, mi znamo šta nas očekuje tamo prema tome, najvažnije je da mi provedemo  one naše točke koje su vrlo važne u igri. Ja se nadam da smo mi u stanju.

S obzirom da ste rekli da očekujete nastaviti ono što je bilo dobro protiv Gorice, znači li to da ostaje onaj sustav s kojim ste pobijedili Goricu?

– E to, to vam ne mogu kazat’, u svakom slučaju imamo dosta opcija i može se dogodit da budu neke promjene.

Vjerujem da ste gledali utakmicu Osijeka u Rijeci. Oni su tu imali dva različita sustava igre…U kakvom sustavu ih očekujete u Gradskom vrtu?

– Pa ja mislim da su oni kroz sve ove utakmice imali svoj sustav igre, ajmo reć’ s tri igrača, ili 5-4-1, ili se mijenjao u 5-3-2 . Sve zavisi žele li napravit pritisak, ali sve u svemu, ja mislim sustav kao sustav u tom momentu ne igra toliku ulogu koliko igraju igrači, interpretacija i protivnik. Tako da, ja mislim da smo sad u momentu najvažniji mi i naša interpetacija, tako da ćemo se mi opet fokusirati na nas i onda ćemo vidjeti kako će to izgledati u Osijeku.

Najavili ste već prije sedam dana je klub činio napore po pitanju organizacije puta…Možete li pojasniti  na što se to odnosilo?

– Pa dobro, znate što je, zadnji put smo bili osam sati na putu. Ovaj put ćemo letjeti, spavat ćemo u Zagrebu i onda opet imamo kratak izlet do Osijeka. Tako da ćemo imati noćenje. Poslije utakmice opet idemo do Zagreba gdje noćimo. Ne vozimo nazad u Split. Ja mislim da je to jako važna stavka, ja sam se stvarno borio s tim da jednostavno igračima napravimo pravu regeneraciju, a prva prava regeneracija  je 24 sata nakon utakmice što je bitno da dobro spavamo, da jedemo, da se odmorimo i ovaj put smo to napravili. Ja znam da su to dodatni troškovi za klub, ali bez toga se ne može. S obzirom da je utakmica protiv Dinama u subotu, imamo jednu kraću sedmicu, a s obzirom da je gostovanje u Osijeku daleko, najdalje, a imamo za putovati kući… Tako da, još je utakmica u nedjelju  u 20 sati tako da je to baš ono organizacijski logistički bilo sad s naše strane dobro organizirano i ja se nadam da ćemo i ubuduće tako raditi.

U kratkom periodu sva tri vratara su imali problema s ozljedama…Jeste li  možda unutar stožera napravili analizu radi li se tu o spletu nekih nesretnih okolnosti ili je u pitanju nagla promjena trenažnog procesa?

– A ovo što ste rekli prvo, to je jednostavno splet okolnosti jel’, dogodilo se, to se dogodi uvijek. Uvijek je moguće nažalost, ali eto imamo sad opciju koju imamo i mi smo zadovoljni s tim. Želimo da se naši, obojica golmana, što brže vrate. Dat ćemo im prostora i vremena.

Vušković je debitirao u prošlom kolu. Znamo da od ove sezone u Drugoj HNL igrač više ne može nastupiti u drugoj ligi ako je upisao tri nastupa u prvoj momčadi…Pa kakva je budućnost njega u prvoj momčadi kad uzme se ta činjenica u obzir? Hoće li on ostati i dalje u prvoj momčadi ili će se pazit na to da može možda igrati u drugoj momčadi?

– On će sigurno imati svoju minutažu u drugoj momčadi prema tome mi ćemo paziti na to, budite bez brige. Mi ćemo svakom mladom igraču dati prostora, kako kod nas, tako i kroz drugu momčad da se razvija. Tako da, s te strane neće biti nikakvih problema.

Bliži se kraj prijelaznog roka, postoje neki igrači koju si pri posudbama od Delića u Varaždinu, vidimo da se Gorica  zanima za Špikića, Sahiti možda u Slaven Belupo, tu su još Tahiraj, Beširović…Kakva je njihova budućnost do tog 2.rujna?

– U svakom slučaju mi imamo dosta talentiranih mladih igrača kojima želimo dati minutažu, veću minutažu tako da to su igrači koji su naša perspektiva i mi ćemo u svakom slučaju naći jedno optimalno i najbolje rješenje za njih. Sada prijelazni rok još traje, ne bih vam sad još neke detalje, interne detalje od tog rekao, ali vrijeme će pokazati. Ja mislim da će i igrači i klub, da ćemo svi imati jedno zadovoljstvo u tome.

Očekujete li možda još neki dolazak i, ako da, na koju poziciju?

– Ja se nadam da će biti još nekih dolazaka. Mi gledamo kako perspektivno,  tako i da nam jednostavno pomogne što se tiče kvalitete u momčadi. O detaljima isto ne bih ulazio u to, to su neke naše interne stvari.

S moje strane dvije sitnice. Rekli ste trening u Zagrebu, je li možda na Zagrebellu?

– A ne, nije na Zagrebellu, mi imamo na nekom drugom mjestu, ali bolje da to odradimo u miru sami tako da nećemo puno tematizirati gdje i šta.

Strinić, Bradarić koliko god izgledalo kako rekli bi Talijani „fantacal“ obojica bi došli vrlo rado i nije nemoguća opcija ako se krene u pregovor i dogovor…Kako vi gledate na tu, ne bi rekao hipotezu, a  još manje utopiju, ali ipak mogućnost?

– Pa gledajte jednu stvar, ja mislim da je najljepša stvar da igrači koje ste vi naveli sada, da oni žele doći u Hajduka, to je ono što je najljepše. Znači mi smo i dalje atraktivni, mi smo i dalje jedan klub kao što svi žele doć kod nas. To je već jedna prva i najljepša stvar u svemu tome. Mi isto smo realni u svemu tome i znamo šta mi možemo platiti i u kojim granicama mi idemo tako da ja mislim da sam vam ovim sve rekao.

Biste bili zadovoljni ne izgubiti u Osijeku? Bi li vas to zadovoljilo?

– Ne bih.

By | 2019-08-23T14:34:19+02:00 23.08. 2019.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment