Caktaš dijeli ulogu najboljeg strijelca lige!

Ovo posljednje, 36.kolo HT Prve lige, bilo je zanimljivo za sve ljubitelje Hrvatske nogometne lige. Osim što se vodila velika borba tko će naposljetku završiti na drugom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, bilo je napeto i na listi najboljih strijelaca.

Naime, uoči ovog kola, po medijima se u tom smislu ponajviše najavljivala utrka Osijekovog Mirka Marića koji je prednjačio s 20 pogodaka i Hajdukovog Mije Caktaša koji je imao pogodak manje. Treći na listi strijelaca bio je nogometaš Rijeke, Antonio Mirko Čolak sa svojih “tek” 16 pogodaka pa se njega uglavnom nije toliko spominjalo kod te utrke  za najboljeg strijelca. Ipak, sva trojica bila su raspoložena u današnjim ogledima, a u najboljem je izdanju bio upravo Čolak koji je u mrežu Istre 1961 “utrpao” četiri pogodaka. Ranije je Caktaš u ogledu Bijelih s Interom bio strijelac dva pogotka, a Marić je kasnije u Osijekovom dresu zabio jedan gol Lokomotivi pa su naposljetku sva trojica sezonu završila s postignutih 20 pogodaka.

Kako je Čolak svojih dvadeset pogodaka postigao u najmanje odigranih minuta u usporedbi s Caktašem i Marićem te tako ispao najefikasniji, njemu prvotno pripada titula najboljeg strijelca HT Prve lige. Iza njega slijedi Hajdukov Mijo Caktaš pa Osijekov Mirko Marić. Dodajmo kako je naposljetku Lokomotiva današnjom pobjedom nad Osijekom završila sezonu kao drugoplasirana momčad pa će zagrebački sastav u kvalifikacije za Ligu prvaka, Rijeka si je pobjedom nad Istrom “priskrbila” treće mjesto, a Osijek je na kraju četvrtoplasirani.

By | 2020-07-26T01:42:01+02:00 26.07. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment