Carrilo:Prvi put igram pred praznim tribinama

Nogometaši Hajduka će sutra od 15 sati igrati protiv Slaven Belupa susret 27. kola MaxTV 1. HNL. Neće biti navijača na Poljudu, a evo što je uoči te utakmice kazao trener Hajduka Joan Carrillo…

– Ovo mi je prvi put da igram bez publike, bit će čudan osjećaj, baš kao i za igrače, iako su neki već imali takvo iskustvo. Pripremali smo se kao i uvijek kad igramo na Poljudu, za tri boda. To je glavni i jedini cilj, nema isprike. Igramo na našem stadionu, ali bez naših navijača – rekao je Carrillo, pa nastavio:

– Normalno da nije ugodan osjećaj. Svi žele igrati pred svojim navijačima, pogotovo što su naši navijači mnogo puta bili naš 12. igrač. Ne smijemo se fokusirati na to, nego razmišljati kako da pobiedimo. To nam ne smije biti nikakvo opravdanje.

Upitan je Carrillo da pošalje poruku onima zbog kojih je Hajduk kažnjen…

– Ja ne bih ulazi u razglabanje o toj temi. Kaznu smo već dobili i treba je odraditi. Bit će to drugačija utakmica svakako, ali treba taj dio držati izvan razmišljanja – kazao je Carrillo, pa nastavio:

– Ne bih htio globalizirati sve, to je situacija koja se dogodila i treba ispraviti tu grešku. Što se tiče budućnosti, svi bi trebali raditi na tome, ali ako idemo razglabati o tome neće nas nigdje odvesti. Neke stvari mogu kontrolirati u potpunosti, ali o onim stvarima na koje ne mogu utjecati, ne želim razmišljati. Ja ne mogu nikako rasuđivati tko je huligan, ali tko nije. Ne znam u toj masi tko je huligan, a tko nije.

Što znate o momčadi Slaven Belupa?

– Znam dosta o njima, prije nego što sam došao izgubili smo u Korpivnici 2:1. Vidio sam dosta njihovih utakmica. Ovaj put sam pripremio momčad i napadački i obrambeno da postignemo dobar rezultat.

Neće moći računati na sve igrače…

– Futacs neće biti u konkurenciji za momčad, posljednji tjedan je imao temperaturu i utvrdili smo da još nije spreman. Pripremat će se već za utakmicu protiv Cibalije. Kožulju je prvi tjedan da trenira s momčadi i to dva puta dnevno. Osjeća se umorno, njemu će trebati malo više vremena da dođe u staru formu. Imamo ga u planu za ubuduće. Juranović neće isto biti u konkurenciji, Josip Bašić se polako vraća kroz drugu momčad, a Bencun još nije zdrav.

Željk Kopić je bio jedan od kandidata za klupu Hajduka…

– Nisam ga uspio upoznati. Znam ga kroz utakmice Slaven Belupa koje sam gledao. Moje mišljenje je da on s lakoćom čita igru protivničkih momčadi i tako se prilagođava napadačkoj ili obrambenoj igri. Nije napadao momčadi s vrha poput Rijeke, za razliku od onih s dna. Sigurno će i protiv nas izmisliti neku novu igru, taktiku. Neće se baš zatvarati, a mi ćemo morati nastaviti igrati koncentrirano i s intezitetom. Oni su sada peti na ljestvici sa 17 bodova zaostatka, neće sigurno juriti pobjedu.

By | 2017-04-07T13:02:36+02:00 07.04. 2017.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment