Dambrauskas o pobjedi nad Vitoriom: Moja najdraža pobjeda je svaka iduća!

Nakon europske po0bjede evo što je rekao Dambreauskas:
Ne mislim da je bilo samo dobro drugo poluvrijeme, u Europi se nekad igra samo jedna utakmica kod kuće i ovo što smo imali danas je bilo fantastično te nas vratilo u život. Zvuči kao klišej, ali danas stvarno nije bilo – navijači su bili 12. igrač! Igrali smo dobro, prvi zadatak je bio oduzeti loptu Vitoriji. Kontrolirali smo većinu stvari ali u prvom dijelu smo bili spori u protoku lopte. Par prilika je bilo ali ne koliko u drugom dijelu gdje nam je pozicijska igra bila još bolja. Žao mi je što je protivnik zabio ali imali su samo jedan udarac na okvir gola. Mislim da su igrači zaslužili i bolji rezultat od ovoga ali što je tu je.
Bit će teško u uzvratu, publika protiv nas, jako strastveni navijači. Ići će svom snagom protiv nas ali ja vjerujem u naše mogućnosti tako da ako ne pokleknemo pod pritiskom.
U svakoj utakmici imate neke igrače koji odigraju malo bolje i malo gore. Danas zaista nemam kritike za igrača, možda neki nisu igrali spektakularno ali svi su se držali plana igre. Ja sam na kraju želio i četvrti gol. U smislu igre, ovo je bila sjajna predstava. Nije lako za nijednu ekipu pobijediti kad protivnik prvi zabije.
Moja najdraža pobjeda je svaka iduća. Mi smo ekipa koja još raste, treba nam još ovakvih utakmica i ovakvih pobjeda. I u finalu Kupa je bilo isto, primili smo prvi gol i vratili se. Sazrijeli smo ali treba nam još ovakvih utakmica. Ako pogledate zadnjih 6 mjeseci, vidi se napredak. Znam da u Dalmaciji žele da pobjedimo 5-0. Pogledajte Stipu Biuka, vjerojatno najbolja predstava ikad. Kad igra ovako, igrati će 90 minuta.
Što da kažem o Melnjaku? Obrana, napad, kad sve od sebe daješ, Bog te nagradi. On je sad možda najbolji strijelac uz Livaju…
Ne trebamo razmišljati o Tobolu i Gziru. Trebamo misliti o sebi jer već znamo kako će protivnik igrati u uzvratu. Jaki presing, kontra-presing, široka igra, moramo biti spremni.
Mislim da Zlatko Dalić zna što radi i nije moj posao da ga preporučujem.
Više igrača su se kladili da će zabiti danas, bili su jako raspoloženi.”
By | 2022-08-10T23:29:04+00:00 05.08. 2022.|dalmatinski-balun|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment