Dambrauskas pred Lokomotivu: Za mene je Hajduk najbolja momčad na svijetu!

Nakon pobjede protiv Dinama već ove subote je novi zagrebački ogled a suparnik nam je Lokomotiva. Valdas Dambrauskas najavio je ovaj ogled:

Svi su spremni. Nakon svake utakmice ima načetih, ali nema ozbiljnijih ozljeda. Osim Kačaniklića i Diamantakosa svi ostali su spremni.
Lokomotivu smo dobili u kupu glatko ?
Ovo je nova utakmica. Mišljenja sam da moramo biti na čvrsto na zemlji. Ja očekujem drukčiju utakmicu od one u kupu. Vraćaju im se igrači Cokaj i Aliyu. Mi moramo biti spremni za tešku utakmicu. Nećemo svaki put zabiti šest pogodaka, a ako ne budemo uspavani nakon pobjede protiv Dinama mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu.
Bili ste u Rijeci. Gledali ste ogled Rijeke i Osijeka, jeli Hajduk bolji od njih?
Za mene je trenutno Hajduk najbolja momčad na svijetu. Volim otići uživo pogledati jer je totalno drukčije od gledanja na televiziji. Vidio sam neke stvari koje će mi pomoći u pripremi utakmice s Osijekom, iako će se njima vratiti neki igrači.
Kakvu Lokomotivu očekujete u subotu?
Analitički gledano Lokomotiva je atraktivna. Imaju mlade igrače koji se ne boje igrati i uzeti rizik. Vrlo su direktni i opasni. Ali, ne boje se ni igrati ‘pas igru’. Imaju individualnu kvalitetu, ali mi smo Hajduk. U dobrom smo trenutku. Imamo dobru atmosferu. Proces koji smo započeli prije mjesec dana napreduje. Ne vjerujem da će utakmica biti slična onoj u kupu. Morat ćemo se koncentrirati na drukčije stvari.
Razgovarate li s igračima o tome da su u rubrici 100%?
Pripremamo utakmicu s ciljem da pobijedimo, i tako svaki put. Tko uđe na ovaj stadion može očekivati da će momčad ići na pobjedu. Igrači znaju što od njih želim, da rade iste stvari bez obzira na pogreške. Trenirali smo dobro, ali najvažniji trening je onaj dan uoči utakmice.
Jesu li igrači ostali na zemlji nakon pobjede protiv Dinama?
Kada vidiš ovakvu publiku teško je ostati na zemlji. Imali su dva dana slobodno. Osjeća se da smo se emotivno ispraznili, ali danas smo odradili dobar trening i to pokazuje da smo utakmicu s Dinamom ostavili iza sebe. Pobijedili smo pet utakmica u nizu, ali i nakon toga želiš više. Kada pogledamo tablicu mi smo treći. Ako Dinamo dobije zaostalu utakmicu mi smo i dalje četvrti. Napravili smo neke dobre stvari, ali u suštini nismo napravili ništa. Za veličinu ovog kluba i kada vidimo navijače nakon Maksimira…To nam pokazuje da moramo biti odgovorni.
Kako komentirate snimku na kojoj su Livaja i Subašić?
Naš klub je izdao priopćenje o tome. Nisam siguran trebam li to komentirati. Možemo to pogledati na ovakav način. U Rijeci smo pobijedili golom u posljednjoj minuti. Stvorila se euforija. Pobijedili smo Istru, Lokomotivu, a onda i Dinamo. Imali smo nakon toga slavlje, a onda se nakon toga pita zašto euforija? Ja izlazim iz autobusa i pjevam zajedno s navijačima, iako ne znan što oni pjevaju. Je li onda i ja i cijela momčad trebamo biti kažnjeni? Ne vidim da su igrači napravili nešto loše i da ih treba za to kazniti. Nakon utakmice smo se pozdravili sa svima u Dinamu, a na terenu je drukčija situacija. Takve stvari su se događale u prošlosti, a bit će ih i u budućnosti. Ako kaznite Marka i Danijela možete svih nas.
Hajduka pod vašim vodstvom je drugačiji – uspješan?
Kod na s nema tajne. Svi znate da je ova momčad dobra. Hajduk ima kvalitetu. Ako želimo ostvariti nešto moramo očekivati pobjedu. Pobjeđivati Dinamo, Rijeku i Osijek i to konstantno. Moramo raditi na tome.
Kako gledate na kup ždrijeb, Hajduk će u polufinalu kupa na Goricu, to je vaš bivši klub?
To će biti će drukčija utakmica od prvenstvenih. Gorica je moj prvi klub u Hrvatskoj. Tamo imam dosta prijatelja. Znam većinu igrača, ali bit će to vrlo teška utakmica. No, imamo još više od dva i pol mjeseca do te utakmice. To je za nas fantastična šansa za ulazak u finale.
By | 2021-12-09T14:32:50+00:00 09.12. 2021.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment