Damir Burić: Novi sam trener Admire Wacker

Nakon što smo mu čestitali Novu 2017. godinu sa bivšim trenerom Hajduka smo otvorili nogometene teme. Vijest nam je kazivala da Damir Burić sutra putuje u Austriju gdje će preuzeti momčad Admire Wacker. Damire možete li nam potvrditi ovu vijest:

Istina je novi sam trener Admire Wacker. Sutra putujem u Austriju. Veseli me moj novi posao. Pripreme startaju ubrzo već 9.siječnja.

Donijeli ste odluku o nastavku trenerske karijere….

Tako je. Gore me čeka mlada i potentna momčad. Klub je uređen, želim nastaviti svoj put kao što smo radili u Hajduku gdje smo imali najmlađu momčad u Europi. 

Bilo je još nekih ponuda ?

Stalno sam bio u nekim kontaktima. Tako je to u trenerskom poslu. Bio sam blizu preuzimanja SV Darmstadt 98 i FC Ingolstadt 04 ali kada ne postaneš negdje trener, budeš odmah u igri za neki drugi a tako je i došao poziv Admire koji sam u konačnici i prihvatio.

Kakve su ambicije kluba u kojega odlazite ?

Klub je odlično posložen u svim segmentima pa se znaju i planovi a sve ambicije kluba su vezane uz razvoj domaćih mladih igrača. Priča neodoljivo podsječa na onu sa Poljuda kada sam tek došao. Klub ima gotovo sve igrača iz Austrije te dva stranca. Jedan je naš Ante Roguljić koji je bio u Hajduku u mom mandatu a sada je posuđen od Red Bull Salzburga ali ne znam kakvi su mu daljnji planovi. Tu je još jedan igrač iz Španjolske. 

Kakvi su uvjeti za trening ?

To je ono o čemu neću imati brige. Tereni za trening i teren za igru su maksimalno uređeni te tu neće biti problema kada ću i gdje trenirati. 

Hoćete li voditi koga sa sobom u stručni stožer ?

Za sada je u klubu sve posloženo u trenerrskom segmentu pa je dogovor da tu ne bude promjena. Ukoliko po viđenom nađem potrebu za novim rješenjima tada ću aktivirati nove suradnike.  

Damire , hvala na ovom razgovoru i sretno !

Hvala i vama a sreća uvijek treba. Usput svim čitateljima hakjučkog portala želim  sve najbolje za protekle Blagdane i uspješnu Novu 2017. godinu.

 

By | 2017-01-03T17:57:49+01:00 03.01. 2017.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment