FUTSAL: Hrvatska-Iran 4:2

Hrvatska – Iran 4:2 (2:0). Dvorana OŠ Župa. Suci: Saša Tomić (Zagreb)  Nikola Jelić (Varaždin). Andrej Topić (Solin) Mjeritelj: Robert Hausvička (Dubrovnik). Delegat: Luka Klaić (Gruda). Gledatelja: 500

Strijelci: 1:0 ag. Esmailpour (5′) 2:0 Horvat (17′) 3:0 Jelovčić (23′) 3:1 Shajari (28′) 4:1 Marinović (28′) 4:2 Alighadr(40′)

Hrvatska: Jukić, Matošević,  Jelovčić, Martinović, Novak, / Bašković, Grbeša, Perišić,Postružin, Konjuh, Horvat, Jelavić, Mladina. Trener: Mato Stanković

Iran: Bagher,  Sammimi. Ali Asghar,  Seaid, Esmailpour /S.Alireza, Baharodi, Alighadr, Shajari, Amin, Barmashouri, R.F.Alireza, Mortezza.Trener: Seyed Mohammad Nazemalsharieh.

Pred prepunom dvoranom Osnovne škole u Župi dubrovačkoj, Hrvatska malonogometna reperezentacija je gostovala po prvi puta a za supanika je imala jako dobru momčad reprezentacije Irana koja je treća reprezentacija svijeta. Hrvatska je prijetila od samog početka preko naših vedeta Marinovića i Novaka ali je rezultat i dalje bio onaj početni. Vodstvo za Hrvatsku donio je igrač gostiju Esmaailpour koji je autogolom savladao svog vratara. Najbolju prigodu u prvom dijelu imao je Novak u 12 minuti ali je sam pred vratarem gostiju pocao silovito ali ne i precizno. Minutu zatim sličnu šansu ima Jelovčić ali je u dobroj situaciji lopta “zapela” u bloku. Nova obečajača prigoda za Jelovčića ponovno ali je to prozreo vratar Bagher. U 17 minuta Hrvatska je povečala vodstvo nakon prekršaja nad Perišićem, Novak je izveo uigranu akciju sa 8 metara od vrata a Horvat je poentirao u prazan gol. Najbolju prigodu za Iran u prvom dijelu imao je Barmashouri ali je u padu promašio prazna vrata. Prvi dio igre donio je nadmoč Hrvatske nad Iranom i zasluženo vodstvo što je gledateljstvo nagradilo pljeskom. Otvaranje drugog dijela bio je odlično. Dobra kombinacija Novak Jelovčić završila je novim pogotkom. Jelovčić je pogodio za 3:0 i novo veliko veselje u dvorani. Iran je pokušao smanjiti ali Seaid je promašio vrata kad je sam bio pred Jukićem kojega je pokušao lobovati. U 26 minuti bilježimo novu dobru prigodi za Hrvatsku koju je imao Kanjuh ali je lopta išla pored vrata. Gosti su smanjili u 28 minuti kada je grešku Postružina iskoristio Shajari. Hrvatska u istoj minuti podiže prednost. Novak je pripremio sve asistencijom a Marinović pogađa za visokih 4:1.U posljednjih deset minuta prigoda je bilo na obije strane. Nervoza je vidljiva u ponašanju igrača Irana na klupi na dvije odluke sudaca reagirali su burno bez razloga. Hrvatska do sada nikada nije pobjedila Iran tek bilježi jedan remi uz ćak četiri poraza. U posljednjoj minuti Iran je smanjio preko Alighadra što je ujedno bilo i posljednje zanimljivo na ovoj dobroj utakmici. Hrvatska koju vodi izbornik Mato Stanković može biti jako zadovoljna ovim što su igrači prikazali gledateljima i šteta je što ovaj susret nije bio u izravnom prijenosu, ali to je već neka druga priča. Večeras neka momci i stručni stožer uživaju u ovoj pobjedi jer su je igrom zaslužili. Sutra nas čeka još jedan susret istih reprezentacija.

Futsal DU 2

By | 2019-08-01T09:47:13+00:00 03.04. 2017.|futsal, hrvatska-reprezentacija|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment