Futsal uživo: Hrvatska – Italija 4:3

Hrvatska – Italija 4:3 (3:0) . Zadar, SC Višnjik. Suci: Saša Tomić (Zagreb), Vedran Babić (Split), Nikola Jelić (Varaždin), Mjeritelj vremen: Milosav Šimac. Gledatelja: 1000

Strijelci: 1:0 Matošević (16′) 2:0 Marinović (19′) 3:0 Jelovčić (20′) 3:1 Murilo (22′) 4:1 Marinović (34′) 4:2 Merlim (35′) 4:3 Murilo (37′)

HRVATSKA: Jukić, Grcić, Marinović,  Suton, Jelovčić, ( Luketin, Grbeša, Matošević, Horvat, Kanjuh, Perišić, Jelavić, Mudronja). Izbornik: Mato Stanković.

ITALIJA: Micoli,MentastiBordignon, Crema, Merlim, (Ercolessi,De Oliveira, Boaventura, Cesaroni, Manfroi, Murilo, Schininà, Terenzi). Izbornik: Roberto Menichelli

apfel

Ponovno je početak susreta nagovještavao “tvrdu” futsal predstavu. Italija je rano ušla u “bonus” točnije već u 10 minuti. Najbolje prigode za Hrvatsku su propustili Marinović i Sutona a za goste iz Italije Bordignon.

1:0 Matošević (16′)! Sve je pripremio Suton, koji se driblingom oslobodio svog čuvara te ubacio na drugu vratnicu gdje je Matošević prsima naciljao stativu a odbijanac pospremio u mrežu.

Matišević 2

2:0 Marinović (19′)! Najbolji igrač Hrvatske, svojom bravurom naciljao je ljevicom rašlje Italije i “ubio pauka” za povećanje vodstva momčadi izbornika Stankovića.

3:0 Jelovčić (20′)! Još jedan prekrasan pogodak Hrvatske ovog puta je Jelovčić pogodio pod prečku nemoćnog vratara Micolija.

Hrvatska je iznimno kvalitetno odradila ovo prvo poluvrijeme i kaznila sve propuste obrane susjeda s Apeninskog poluotoka. Ne siječam se da je Italija izgledala u obrani ovako nesigurno.

3:1 Murilo (22′)! Smanjila je Italija preko Murila kada su nam Merlim  i Murilo “prodali” korner i pogodili našu mrežu.

Puno bolje je Italija otvorila drugo poluvrijeme a Hrvatska se povukla i ne izgleda ni blizu kao ona momčad iz prvog dijela. Italija je više prigoda imala u 5 minuta nastavka nego u tri poluvremena koja su odigrana u ova dva dana. Osjetio je to i izbornik Stanković i već u 26 minuti zatražio minutu odmora. I odmos se na terenu odmah promjenio.

4:1 Marinović (34′)! Kako smo najavili čim je Hravtska popravila igru u polju došao je i pogodak. Presjekao je jednu loptu Marinović te u punom trku “povaljao” Micolija za povečanje vodstva.

4:2 Merlim (35′)! Italija je krenula sa igračem vratarem i odmah su smanjili rezulat preko spretnog Merlima.

4:3 Murilo (37′)! Novi pogodak Italije sa igračem viška u polju. Dobro to rade talijani i opasni su u ovoj kombinaciji.

U doslovno posljednjoj sekundi Italija je imala prigodu za poravnanje ali je taj udarac išao pokraj vrata Ive Jukića. Hrvatska je po drugi put u dva dana slavila nad Italijom. Bravo momci.

By | 2018-01-31T14:35:53+01:00 27.01. 2017.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment