Jens Gustafsson: Ne bojim se otkaza! Goran Tomić: Apsolutno zaslužena pobjeda!

Evo kako su oba trenera vidjeli ovaj Jadranski derbi !
Trener Hajduka, Jens Gustafsson:
“Prvo želim čestitati Rijeci. Rezultat je jako razočaravajući. Prvo poluvrijeme smo bili jako loši, bez balansa i razvučeni. Morali smo napraviti izmjenu koju nismo htjeli raditi. Drugo poluvrijeme je bilo bolje, kontrolirali smo utakmicu i postigli gol. I dalje smo lovili rezultat ali nismo uspjeli stvoriti čiste prilike kroz Riječki niski blok.
Novinarsko pitanje je glasilo boji li se otkaza zbog dva domaća poraza u derbijima….
Trener se ne bi smio bojati otkaza. Naravno da sam razočaran rezultatom i igrom. Imamo vremena sad za međunarodnu pauzu za puno rada i veseli me povratak nakon toga. Tako ja vidim stvari.
Što je s Kalinićem….
O Kaliniću, situacija mu je ista kao i prošli tjedan. Htjeli smo mu dati priliku da u pauzi uđe u formu.
Još je zatim dodao …..
Rekao bih da su nas na kontre porazili . Sve to iz naših grešaka i krivih odluka. To je jedna stvar. A još smo loši bili pred golom. Njihove kontre su bile odlučujuće ali mi moramo biti bolji pred golom i stvarati više opasnosti kao ekipa koja napada. Razmišljali smo o tome i pomoglo nam je to balansirati stvari bolje u drugom poluvremenu. Kroz zamjenu Dolčeka za Dellovu smo bolje pritiskali protivnika.
Teško ćete kroz sezonu samo s Krovinovićem i Vukovićem u vezi ? Patilo se u obrani ?
Problem s veznim igračima mi nije bio na pameti. To je pitanje za sportskog direktora. Nismo bili spremni braniti ogromni prostor koji su njihova krila imala. Ne možeš pripremiti igrača (Dellova) koji će ući s klupe da odigra jednako dobro kao i prethodnik.” 
Trener Rijeke, Goran Tomić:
“Apsolutno zaslužena pobjeda, Prvo pol odigrali super, Hajduku nismo dozvolili ništa. Dobro smo ih skautirali i zaštopali njihove najbolje strane dok smo mi bili okomiti i ubitačni u napadu. Drugo poluvrijeme Hajduk nas je stisnuo, mi smo bili dobro zgusnuti i uspjeli se obraniti. Igrači su dobro reagirali nakon ispadanja iz Europe. Umor je samo u glavi.
By | 2021-09-01T00:22:28+00:00 30.08. 2021.|dalmatinski-balun|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment