Gustefsson pred Istru: Nema alibija, predsjednik i sportski direktor su nam sve omogućili!

Poslije reprezentativne pauze Hajduk se ovog vikenda vrača prvenstvenim obvezama. Tako će u nedjelju biti gost Istre 1961 u Puli a utakmica se igra s početkom u 17.00 sati. Taj susret nam je najavio trener bijelih Jens Gustafsson:

Uvodno bih rekao da smo nakon razočaranja u derbiju protiv Rijeke imali su igrači nekoliko slobodnih dana. Zatim smo naporno radili s igračima koji su ostali tu, a potom su nam se priključili igrači koji su bili s reprezentacijama. Od jučer smo na treningu kompletni. Atmosfera je dobra, radujemo se nedjeljnoj utakmici u Puli.

Poznato je da neće biti Lovrencsicsa i Fossatija ?!

Istina je da nažalost da je Gergo dobio udarac u nogu na zadnjem susretu, a Fossati nije još spreman. Imamo i još nekih manjih ozljeda.

Vrača li se na vrata Lovre Kalinić ?

Lovre se mnogo žrtvovao za Hajduk. Radio je vrlo jako, drago nam je što se kapetan vraća na travnjak. Lovre Kalinić će braniti.

Dva igrača Aston Ville zadnjih dana treniraju s momčadi, Martinez i Buendia?

To je prijateljska suradnja dva kluba. Treniraju s nama već dva dana i želimo im pomoći, a poveznica je naravno Lovre Kalinić. Iskoristit ćemo to i da boravak tih igrača na treningu bude motiv našim mladim igračima

Istra?

Informacija imamo o svim s kojima igramo. Istra će biti ofenzivnija nego neki naši suparnici dosad. Sigurno će nas više ofenzivno izazvati. Znate da su pobijedili Osijek, i to nam govori da će biti težak suparnik

Istra je posebno opasna na domaćem terenu?

Nećemo zbog toga drugačije pripremati susret. Uvijek smo fokusirani na sebe. Neke stvari moramo ispraviti sa susreta s Rijekom. A onda moramo nastaviti u našem smjeru i pobijediti Istru.

Hajduk će nakon Istre opet imati dva tjedna prvenstvene stanke?

Točno, ali ipak imamo i kup susret u tom periodu. Svakako je duža pauza od uobičajene. Iskoristit ćemo taj period da još više radimo zajedno, da se uigramo, da popravimo stvari na kojima moramo raditi, da postanemo jači.

U Puli Hajduk uvijek ima dosta navijača? 

Hvala navijačima za podršku u susretu protiv Rijeke. To nije normalno, bodrili su nas svih 90 minuta. Pokušat ćemo i za njih i za nas napraviti sve da pobijedimo Istru.

Jeste li gledali utakmicu Hrvatske i Slovenije, pogodak Marka Livaje?

Gledao sam. Marko je odličan igrač, pokazao je to čak i na tom nivou. Ne želim previše razgovarati o reprezentaciji, ali jasno je da je odigrao odlično. Radostan sam što mogu raditi s njim. Hajduk je sretan što je u klubu. Uzor je za svakog mladog igrača.

Nakon ovakvog prelaznog roka svi očekuju od vas da se borite za osvajanje naslova?

Klub, predsjednik i sportski direktor omogućili su mi sve što su mogli da bismo se mogli boriti za naslov. Nema alibija. Učinit ćemo sve da pobijedimo u svakoj utakmici. U dobroj smo poziciji, ali još moramo raditi, rasti, napredovati. Mnogo je igrača došlo u kratkom periodu.

U kakvom je stanju Katić?

Spreman je, ali dugo je pauzirao. Trebat će mu neko vrijeme da bude na sto posto. Spreman je za nastup. Vidjet ćemo koliko će mu vremena trebati da bude na maksimumu. Bit će s nama u Puli.

Fossati?

Njemu treba mu još malo treninga dok bude potpuno spreman.

Kačaniklić?

On je napravio je sve da bude spreman. Nije još spreman za start, ali spreman je da nam pomogne s klupe u kraćem periodu.

 

Foto: Luka Mladinić / Hajdučki portal

By | 2021-09-10T15:30:15+00:00 10.09. 2021.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment