Hajduk II slavio u Solinu!

NK SOLIN – HNK HAJDUK SPLIT II  2:3 (0:1)
Igralište: Stadion pokraj Jadra, Solin
Suci: Domagoj Kurtović (Osijek), Deni Grofelnik (Valpovo), Mario Jurić (Osijek), Zvonimir Sinovčić (Novigrad)
Delegat: Marinko Tadić-Šutra (Otok)
Kontrolor suđenja: Boško Vukušić (Zagreb)
Strijelci: 0:1 – Kosić (30), 0:2 – Blagaić (65), 1:2 – Tomić (69), 1:3 – Blagaić (81), 2:3 – Jelavić (89)
NK SOLIN: Milaković, Repić, Tomić, Bašić-Šiško, Ninčević, Kaćunko, Puljić, Taraš, Šimunac, Gulišija, Kovačić
Klupa: Topić, Rončević, Grubišić, Jelavić, Botica, Mornar, Pezo
Trener:
HNK HAJDUK II (4-4-2): Matijaš – Relota, Batarelo, Radić, Dellova – Skorup, Kosić, Martinović, Blagaić – Bajić, Kreković
Klupa: Sentić, Ševelj, Šego, Ciprić, Grubišić, Pršir, Špikić
Trener: Mario Despotović
Nakon impresivne pobjede u susretu protiv Sesveta u Dugopolju, Hajduk je i u Solinu nastavio s pobjedama. Solin je pred utakmicu s Hajdukom otpustio trenera Pavića zbog niza loših rezultata i dočekao mladu ekipu Hajduka neopterećenu rezultatom. U odnosu na prethodni susret trener Despotović je po oprobanom receptu rotirao igrače, pa su se u prvih 11 našli Dellova na lijevom boku, Kosić i Martinović u veznoj liniji, te Kreković u napadu. Na klupu su preselili Ševelj, Pršir, Grubišić i Šego.
Od samog početka Hajduk je zagospodario terenom znatno većim posjedom s izraženom željom za igrom na destrukciju i čvrsto postavljanje domaćina. Uvodni dio susreta nije obilovao izrazitim prigodama, možemo izdvojiti proboje Krekovića i udarac Blagaića, te udarce Ninčevića i Kovačića na drugoj strani. Igra na refule je potrajala do vodstva Hajduka, u prekrasnoj akciji Martinović je proigrao Blagaića čiji je ubačaj Kosić pospremio u gol udarcem glavom s 12m. Do kraja poluvremena gledali smo pokušaje Solina da iz prekida i ubačajima pred vrata Matijaša vrate utakmicu na početak.
U nastavak se ušlo većom željom domaćina ali bez značajne opasnosti po gol Hajduka, osim dva udarca Repića. Hajduk je u 65 min. poveo s 0:2, majstorijom raspoloženog Blagaića koji je efektnim pogotkom s 25m otvorio vrata svojoj momčadi prema konačnoj pobjedi. Međutim, samo 4 minute nakon je Solin smanjio preko Tomića kojega je uposlio Bašić-Šiško ubačajem iskosa s 30m. U zadnjih desetak minuta se odigrao najzanimljiviji scenarij utakmice. Igrači Solina su dugim loptama i iz prekida nastojali ugroziti gol Hajduka, ali je sve prekinuo Blagaić golom iz slobodnog udarca s 20 m. Solin je smanjio golom Jelavića nakon ubačene lopte Repića, ali to nije bilo dovoljno za preokret domaćina koji je ubilježio sedmi uzastopni poraz.
U današnjem susretu je potrebno izdvojiti igru i učinak Blagaića koji se sve više nameće kao kvalitet koji bi u predstojećem periodu mogao dobiti prigodu i u prvom sastavu Hajduka, što bi bio nastavak guranja mladih igrača nastalih u razvojnoj bazi.
U idućem susretu Hajduk II dočekuje Međimurje, a Solin ide u goste Rudešu.
By | 2019-11-04T11:21:49+00:00 04.11. 2019.|dalmatinski-balun|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment