Hajduk predstavio i sportskog direktora Branka!

Ovog četvrtka točno u podne Hajduk je predstavio novog trenera Marijana Pušnika. Nakon jučerašnjeg dana koji je bio novinarski, jako intenzivan danas se službeno razriješilo pitanje trenera seniorske momčadi. Predstavljanje u Bijelom salonu bilo je svečarsko. Prvo se novinarima obratio Ivan Kos, predsjednik uprave Hajduka:

Lijep pozdrav u ovom prekrasnom salonu i predstavljamo vam prvu frontu sportskog dijela. Prvo bih se htio zahvaliti Damiru Buriću koji je podnio teret i ja mu se ovim putem zahvaljujem. Odlučili smo se ići novim putem i novom snagom.

Zatim se predstavio novi sportski direktor Mario Branco:

Ispričavam se što ne govorim hrvatski a nastojati ću što prije naučiti. Velika mi je čast doći u Hajduk.Znam puno, naučio sam da Hajduk živi vječno. Znam da navijače Hajduka Torcidu dijeli bratstvo s No Name boysima iz Benfice, zbog tragičnih događanja kada su poginuli navijači Benfice koji su putovali u Split na utakmicu. Atmosferu mogu usporediti s onom na utakmicama Benfice, najvećeg kluba u Portugalu. Benfica je dobar primjer i inače, njihova akademija proizvodi dosta kvalitetnih igrača, i može nam poslužiti kao dobar primjer.

Kakav plan imate sa postojećim igračkim kadrom?

Nemamo vremena, kolektivno ćemo donositi odluke. Neće to biti odluka starog ili novog trenera, sportskog direktora ili predsjednika, odluke će se donositi jednoglasno. Svi radimo zajedno, svi ćemo dobiti i kredit, ali i kritiku ako ne bude dobro. Mi moramo spremiti momčad za prvu utakmicu, a tržište je dinamično, Euro je ove godine, velike momčadi će kasno kupovati igrače, novac će kasno početi kolati i zato moramo biti jako kreativni.

Pitanje za Ivana Kos je bilo usmjereno na smjenu Damira Burića?

Tražili smo najbolja rješenja za Hajduk. Tražimo prosperitet i napredak uz najbolje igrače i najbolju struku. Sporazumno smo se razišli i ne vidim tu nikakvih prijepora. Ni za danas ni za sutra.

Kakva je reakcija navijača i udruge Naš Hajduk? Kos je rekao:

Ovo je predstavljanje novih imena, tako da tek očekujem reakciju navijača, Našega Hajduka i vas novinara. Očekujem podršku, jer radimo najbolje što možemo, u interesu Hajduka. Ako ne budete zadovoljni odmah, bit ćete kasnije, jer ja jamčim da ćemo ići ispravnim putem, kamo nas vodi rad, red i disciplina. 

Kos je kazao nešto i o sredstvima za EL:

Novca ima, naravno, nikad dovoljno, ali smo još uvijek živi. U ovom trenutku ne postoji budžet, znate tko se bavio financijama do sada i time se intenzivno bavimo. Nemamo staklenu kuglu, ne znamo što će biti s našim najboljim igračima, i od toga će puno zavisiti. Bio bih najsretniji da imam milijune, ali nemam, moram izvući najbolje iz ove situacije. Uvijek sam optimističan, i to ću i pokazati. 

 

By | 2016-06-02T12:16:38+02:00 02.06. 2016.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment