Hajduk pronašao novog vratara!

Nakon odlaska Dantea Stipice u bugarsku CSKA Sofiju, a ubrzo zatim i Karla Letice u Club Brugge, Hajduk je ostao bez vratara prve momčadi. Nekoć trećem golmanu Ivi Grbiću ponuđen je novi ugovor, ali Grbić ga je odbio nezadovoljan minutažom koju dobiva. Dakle, Hajduk prije početka nove sezone najprije mora riješiti nedostatak na vratima. Rješenje problema Bijeli su pronašli u dvadesetpetogodišnjem vrataru Tomislavu Duki.

Svoju nogometnu karijeru Duka je započeo u Hajduku, a već se s petnaest godina pridružio RNK Split. S obzirom da je bio tek treća vratarska opcija nakon Andrije Vukovića i Danijela Zagorca, do svog debija u Prvoj HNL morao je proći nekoliko posudbi. Tako su ga njegovi seniorski nogometni početci odveli prvo u Kamen Ivanbegovinu, zatim u Zagoru Unešić te naposljetku u NK Imotski. Svoj debi u najvišem rangu hrvatskog nogometa dočekao je u ožujku 2016. godine zamijenivši Danijela Zagorca na mjestu prvog vratara splitske momčadi.

Nakon što je RNK Split ispao iz Prve HNL, Tomislav Duka odlazi u CFR Cluj. U Rumunjskoj se baš i nije naigrao s obzirom da je smijenjen trener Miriuta koji ga je poželio u klubu. Kako ga novi trener Dan Petrescu nije imao u svojim planovima, Duka je gotovo čitavu sezonu proveo na tribini.

Hajduk treba novog vratara, Duka je željan igre i dokazivanja i eto suradnje. Ovaj splitski vratar uspješno je prošao liječničke preglede, a jučer je potpisao dvogodišnji ugovor. Spominje se da će Bijeli rumunjskom klubu isplatiti odštetu u iznosu 100 000 eura. Još kao igrač Splita, Duka je isticao kako je za njegovu formu zaslužan trener vratara Tiho Bulat, a jučer ga je Bulat, ovaj put u ulozi trenera Hajdukovih vratara , dočekao na njegovom prvom treningu s novom momčadi.

Nova jedinica Bijelih prokomentirala je svoj dolazak u Hajduk:  „Naravno da mi je čast i zadovoljstvo da kao dijete ovog grada odjenem dres voljenog Kluba. Dolazak u Hajduk bio mi je velika želja koja mi se napokon i ostvarila. Dat ću sve od sebe da ispunim očekivanja Kluba i navijača. S nestrpljenjem iščekujem prve treninge i utakmice…“

By | 2018-06-21T17:46:06+02:00 21.06. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment