Hajduk traži dvanaestu pobjedu u nizu protiv Cibalije

Nakon malo manje od dva mjeseca stanke nastavlja se prvenstvo Hrvatske. Tri utakmice 21. kola Prve HNL već su odigrane, a danas od 15 sati u Vinkovcima prvu utakmicu u drugoj polusezoni igrat će i Hajduk.

Bijeli su gosti Cibaliji, a o tome što se očekuje u današnjoj utakmici najviše će reći podatak da je Hajduk slavio u posljednjih 11 susreta protiv Vinkovčana. Bilo je u tih 11 susreta preokreta u posljednjim minutama, ali i visokih pobjeda splitske momčadi s četiri ili pet razlike.

U ovoj sezoni današnji su protivnici snage odmjerili dva puta, a Hajduk je oba puta slavio rezultatom 2:1. Današnju utakmicu momčadi dočekuju u potpuno suprotnom raspoloženju. Dok je u Hajduku situacija sjajna nakon sjajno odrađenih priprema i dovođenja nekoliko pojačanja, u vinkovačkom prvoligašu situacija je kritična. Iz kluba je ponovno otišlo puno igrača, nejasan je status najboljeg igrača iz jesenskog dijela Marka Pervana, ali uz sve to trener Vinkovčana Mladen Bartolović ne gubi optimizam.

– Hajduk uvijek ide na pobjedu, a od dolaska Kopića izgledaju vrlo drobro. Ipak, ove sezone smo u dvije međusobne utakmice pokazali da imamo što reći protiv Hajduka pa sam siguran da će se i nas nešto pitati danas. Zašto baš ovaj put ne bismo mogli doći do dobrog rezultata, optimističan je Bartolović.

Još jedan bivši hajdukovac u stručnom stožeru Vinkovčana je Vladimir Balić. Danima se pričalo o travnjaku u Vinkovcima, Hajduk je tražio zamjenu domaćinstva, ali sportski direktor Vinkovčana spustio je loptu na zemlju.

– Vrijeme u Vinkovcima je lijepo, a teren je suh. Možda u subotu ili nedjelju padne kiša, ali vremenske prilike nisu ni blizu alarmantnih, poručio je Balić.

S druge strane, aktualni trener Hajduka Željko Kopić jedno je vrijeme bio prvi čovjek Cibalijine struke.

– Svi pričaju o kupu i pitaju mu svodi li se sve na utakmicu protiv Lokomotive i eventualno finale. Ja ne razmišljam tako, idemo utakmicu po utakmicu, meni je svaka važna. U Vinkovcima nas čeka teška utakmica, uvjeti će biti jednaki i nama i njima, moramo se prilagoditi na njih i uzeti sva tri boda, rekao je Kopić.

Kako bilo da bilo, prvenstvo se konačno nastavlja, a Hajduk je veliki favorit za pobjedu u Vinkovcima. Hoće li taj status opravdati, znat ćemo oko 17 sati.

By | 2018-02-11T10:55:02+01:00 11.02. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment