Hajduk u Vukovaru i na Ovčari!

Hajduk je pred prvenstvenu utakmicu sa Osijeku boravio u Vukovaru. Destinacija im je bila hotel Lav gdje su odsjeli. Hajdukovci su se sjetili grada paćenika u Domovinsko ratu. Vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi predana je danas donacija HNK Hajduk za obnovu Vodotornja. Klub je uplatio jedan dio novca, nogometaši i stožer prve momčadi prikupili su dodatna sredstva te je ukupno za obnovu ovog simbola otpora i obrane grada donirano 19.000 kuna.

Osim izravnom uplatom Kluba te novcem igrača i stožera, dio sredstava prikupljen je i humanitarnom aukcijom na Hrvatskom radiju Vukovar. Naime, Hajduk je donirao dres i loptu s potpisima igrača za aukciju koja je organizirana u programu HR Vukovar. Tijekom licitiranja, dres je dostigao cijenu od 1500 a lopta 750 kuna. Kupac je u oba slučaja bio Ante Budimir iz Đakova, kojemu su danas također u vukovarskom Hotelu Lav dres i loptu predali trener Damir Burić i igrač Ante Roguljić.

Inače, kratko vrijeme boravka u Vukovaru uoči polaska u Osijek, Hajdukov stožer je iskoristio i za posjetu Memorijalnog groblja žrtava iz Domoviskog rata, Spomen doma i Masovnoj grobnici na Ovčari gdje im je domaćin bio vukovarski branitelj Ivan Lukić Zolja.

Foto: Miroslav Šlafhauzer / hajduk.hr

By | 2019-08-01T09:40:42+02:00 01.05. 2016.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment