Hrvatska na Poljudu protiv Walesa otvara kvalfiikacije za EURO!

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras (20.45) na Poljudu protiv Walesa kreće u novi kvalifikacijski ciklus. U grupi D uz Hrvatsku i Wales nalaze se još Turska, Armenija i Latvija, a dvije prvoplasirane reprezentacije izborit će plasman na Europsko prvenstvo koje je na rasporedu od 14. lipnja do 14. srpnja 2024. godine. Evo što je kazao Zlatko Dalić pred današnju utakmicu:

Kreću nove utakmice, novo natjecanje. Sutra je novi početak. Wales je došao u Split s velikim ambicijama, ali želimo krenuti pobjedom u novi kvalifikacijski ciklus. Nema puno promjena, osim Lovrena koji se oprostio i ozlijeđenog Petkovića. Nećemo puno mijenjati što se tiče ostalih pozicija. Imali smo pet dana vremena za pripreme, sjajno je bilo na treninzima. Na sastanku sam rekao da su ovo opasne utakmice na kojima možeš puno izgubiti. Igrali smo 90 posto jačih utakmica od ove, bile su to utakmice od većeg značaja, ali ova protiv Walesa je jako bitna. Jako je važan start poslije Svjetskog prvenstva u Kataru. Ne smijemo “kiksati”, teret je na nama. Favoriti smo, ali ne bježimo od toga.

Zatim je dodao….

Svi oni koji su igrali do kraja na SP-u imaju probleme, ne samo Hrvatska. Neki igrači su se ozlijedili, neki nisu u pravoj formi. Vlašić i Brozović su se ozlijedili, kao i Kovačić. Međutim, moramo zaboraviti te probleme. Igramo protiv dobre reprezentacije, imamo zamjene koje mogu promijeniti ritam utakmice. Neki igrači nisu u najboljoj formi, prvenstvo je bilo dugačko i imali su manje odmora. No, znamo što činiti, znamo kako rasporediti igrače i iskoristiti najbolje od njih. Treba nam nekih 18 bodova. Prvo ili drugo mjesto, nećemo kalkulirati, cilj je osvojiti što više bodova i proći dalje.

Utakmica na Poljudu počinje u 20:45h, te je možete pratiti u prijenosu uživo na NOVA TV

By | 2023-03-25T19:28:52+01:00 25.03. 2023.|hrvatska-reprezentacija, novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment