Hrvatska pregazila Maltu!

MALTA – HRVATSKA 1:7

TA’ QALI. Nacionalni stadion – 4.000 gledatelja; Sudac: Deniz Aytekin (Njemačka)

Strijelci: 0:1 Perišić (6′), 0:2 Ćaleta-Car (22′), 1:2 Brozović (31′-ag), 1:3 Pašalić (39′), 1:4 Modrić (45+1′), 1:5 Majer (47′), 1:6 Kramaić (56′), 1:7 Majer (64′)

MALTA: Bonello – Shaw (od 83′ Micallef), Agius, Pepe – Attard, Kristensen (od 46′ Pisani), Teuma, Camenzuli – Mbong (od 70′ Dimech), Montebello (od 62′ Satariano), Degabriele

HRVATSKA: Grbić – Juranović, Ćaleta-Car, Gvardiol, Sosa – Brozović (od 46′ Jakić) ), Modrić (od 54’Vlašić) – Majer, Pašalić (od 62′ Livaja), Perišić (od 54′ Oršić) – Kramarić (od 54′ Petković).

 

Hrvatska je sigurnih hodom prebrodila Maltu i još je čeka jedan korak do izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Igrači Zlatka Dalića od samog starta su se nametnuli kao lideri i u konačnici pregazili domaćina. Kuriozitet je da je naša momčad postigla na Malti svih osam pogodaka, jer je uz sedam golova u mreži Bonella i autogol je bio u režiji naših igrača. Nakon utakmice izbornik Hrvatske je rekao:

Čestitke dečkima na pristupu i angažmanu tijekom cijele utakmice, najvažnije je bilo utakmicu protiv Malte shvatiti jako ozbiljno. Tako je i bilo, igrači su dali svoj maksimum, što je rezultiralo uvjerljivom pobjedom. Najvažnija su tri boda, dobili smo ono što smo htjeli, pobjedu protiv Malte i veliku utakmicu u Splitu.

O utakmici na Poljudu s Rusijom je kazao:

Svi mi živimo za takve utakmice, takva se atmosfera doživi jednom ili dvaput u karijeri. Bez obzira na to što svi naši igrači igraju u velikim klubovima, sasvim drukčije je kad igraju u reprezentaciji. To je ponos, strast, emocija i domoljublje. To je nešto što nema cijenu. Moramo se dobro pripremiti za utakmicu s Rusijom da ne izgorimo u svemu tome. Međutim, utakmice protiv Mađarske i Slovenije pokazale su da igramo još bolje u takvom ozračju. Da Poljud može primiti sto tisuća navijača, vjerujem da bi ih u nedjelju toliko bilo u Splitu.

By | 2021-11-12T23:45:33+01:00 12.11. 2021.|dalmatinski-balun, hrvatska-reprezentacija|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment