Interview Nikola Vlašić ! Možemo nastaviti ovako !

Pred Jadranski derbi i dobre igre Hajduka tražio sam interesantnog sugovornika. Nikola Vlašić mi se činio idealan izbor za najavu susreta s Rijekom a ovo mu je ujedno i prvi interview za Hajdučki portal. Hajdukove dobre predstave  pratile je i dobra Vlašićeva forma iz utakmice u utakmicu pa mislim da je idealan izbor. Prvo pitanje na uvodu smo posvetili derbiju na Rujevici.

Nikola momčad u kontinuitetu igra dobro, što navijači mogu očekivati od vas u Rijeci ?

Ekipa stvarno igra dobro u posljednjih pet utakmica. Uz igru i uvjerljiva izdanja mi stalno pobjeđujemo pa imamo pravo očekivati dobar rezultat na Rujevici protiv Rijeke.

Hajduk ide na tu utakmicu rasterećen nakon uvjerljive pobjede na Osijekom u Poljudu. Svi su uvjereni da Hajduk sada može nastaviti s dobrim partijama. Kako vi to vidite?

Tome se svi nadamo jer smo uvjereni da imamo kvalitetu za to . U posljednje vrijeme uvijek nam je Rijeka dolazila nakon serije loših rezultata a sada po prvi puta smo u iznimno pozitivnoj seriji pa bi bilo idealno nastaviti seriju sada pred prepunim stadionom u Rijeci. Svi vjerujemo i dodatno zbog toga što ih odavno nismo pobijedili. 

Kada biste analizirali igru svoje i suparničke momčadi gdje vidite “bolje strane” Hajduka a gdje Rijeke ?

U posljednjih par utakmica mi smo u svakom segmentu igre bili odlični i mislim da smo se u svakom segmentu popravili i ne bih izdvajao bilo koji. Trener nas je pripremio i iznio nam svoje zamisli u svlačionici kako Rijeku “probiti” ali ne bi o tome u javnosti nek to ostane kao tajna do utakmice.

Koga poznaješ iz riječke svlačionice puno je tamo bivših hajdukovaca ?

Naravno na ih poznajem. To su sve odlični igrači ali nadam se da ćemo mi slaviti.

Nastavak sezone ste otvorili nešto lošije a sada je odličan niz pobjeda, kako to vidite iz perspektive svlačionice ?

Na početku drugog dijela sezone nismo imali ni rezultata a ni sreće. Sjetite se one utakmice s Rijekom gdje smo imali sigurno vodstvo a onda primili onakav pogodak iz kaznenog udarca. U Osijeku također “penal” protiv nas nepotreban kod rezultata 0:0. U Koprivnici smo vodili i opet primili pogodak s bijele točke. Sve te utakmice su se mogle pobijediti pa bi ovaj sadašnji niz bio još duži i ljepši. Mislim da smo sadašnji niz uspjeha baš zaslužili jer smo dobri u svakom dijelu igre i da možemo nastaviti ovako.

I ti si u kontinuitetu dobrih igara. Jedno vrijeme si imao problema i nisi bio na svom nivou a sada to izgleda idilično kako to vidiš ?

Prvi dio polusezone bilo mi je teško. Najvažnije mi je ovo što se sada događa jer sam nakon zimskih priprema i kroz treninge dobio samopouzdanje kao i trenerovo povjerenje. Uvijek sam razmišljao i pri tome stojim da dobar igrač bez samopouzdanja je loš igrač. Mislim da je to kod mene, jedino što se promijenilo da sam dobio samopouzdanje. A ja sam isti igrač i osoba i onda i sada. 

Dugi niz godina si već u Hajduku , poznato je da si ponikao u vranjičkom Omladincu. Tko je sve od trenera obilježio tvoju mladost ?

Bilo je tu dosta trener kroz Omladinac od Zdravka Jukića, Franka Bogdana, Dalibora Filipovića da nekoga ne zaboravim….a u Hajduku Teo Pirija, Mario Osibov a u seniorima Hari Vukas, Damir Burić i sadašnji trener Joan Carrillo.


Ljeto je na vratima još su četiri kola do kraja prvenstva a bliži se prijelazni rok. Ovakvim      predstavama prvi si Hajdukov “pick” jesi li svjestan da će biti mnogo interesanata. I ranije    su se spominjali neki europski klubovi kao zainteresirani a sada dobra forma i mladost ti  daju “glavnu rolu” u klupskim izlaznim transferima a poznato je da te mnogi klubovi  prate?

 Stvarno se sada odlično osjećam u Hajduku. Ekipa nam je kao obitelj. Svi smo  složni i imamo dobrog trenera kao i dobar stručni stožer te sada ne želim razmišljati o nikakvom transferu već uživati u ovome. Želim kontinuitet dobrih igara mene kao i moje momčadi te se veseliti pobjedama Hajduka. Vidjet ćemo što će biti na ljeto , samo se nadam ovakvom nastavku dobrih igara pa će sve biti vremena. 

Svi bi mi željeli da ostaneš još dugo u “bijelom” dresu ali dobre igre Hajduka na tržištu uvijek izbace pojedince pa smo sigurni da će dolaziti u klub inozemne ponude na tvoje ime ?

Ponude uvijek gode jer to znači da se nešto dobro dešava. Stvarno želim sada samo razmišljati o Hajduku. Ako se u budućnosti desi nešto što će zadovoljiti sve strane o tome ćemo pričati ali ja sada želim razmišljati isključivo o sadašnjosti.

Puno ti je prijatelja već u inozemstvu s kim se najviše čuješ ?

Čujem se s Mijom Caktašem, Goranom Milovićem, Tinom Sušićem i Andrijom Balićem. Evo ovim putem čestitam Andriji na njegovom prvom nastupu u talijanskoj Serie A za njegov Udinese. Sve su to kvalitetni igrači iz Hajduka koji mogu puno toga dobroga napraviti u inozemstvu.

Često se vodila rasprava u medijima koje je prirodno mjesto Nikoli Vlašiću. Sada kada si prošao dosta toga kako na to gledaš ?

Kada sam bio mlađi igrao sam svakakve pozicije. I u seniorima sam ih mijenjao ali mislim da je moja pozicija u sredini terena. Desni vezni, lijevi vezni ili polušpica sasvim mi je svejedno ali u sredini se osjećam kao doma i to mi je prirodna pozicija i tu se osjećam kao doma. 

Nikola za kraj ovog razgovora želimo ti pobjedu na Rujevici i da s našim navijačima feštamo ?

Želim da naši navijači budu uz nas da ih što više dođe na Rujevicu. Mislim da možemo ostvariti dobar rezultat. A najljepše je to ostvariti uz naše vjerne navijače.

Ne sumnjamo Nikola da će Torcida u Rijeci biti fenomenalna bez obzira na mali kapacitet ulaznica za goste ?

Ni ja ne sumnjam u naše najvjernije navijače koji su uvijek sa nama i nadam se da ćemo zajedno slaviti.

 

 

 

By | 2018-01-31T14:35:26+01:00 11.05. 2017.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment