Ivan Kos: Za Hajduk ću i nogom vrata otvarati!?

Ivan Kos o aktualnom stanju u Hajduku.

Kako vidite trenutno stanje u klubu:

Rezultatom ne možemo biti zadovoljni, Hajduk se ne smije zadovoljavati trećim ili drugim mjestom, polufinalima…. Trofeji su ono čemu Hajduk treba težiti. Teško mi je reći sad u kojem vremenskom periodu.  Treba nam energiju koja postoji a nju treba usmjeriti u pravom smjeru. Svi dobronamjerni su dobrodošli, svima su otvorena vrata. Oni kojima je interes veliki Hajduk neka dođu, ne mora se sve to mjeriti kroz titule. Kultura Hajduka je nešto više od pukog rezultata. O zatečenom stanje imam saznanja iz javno dostupnih podatak. Vidjet ću tek koliko su mjerodavni, kratko sam obavio razgovore s vodećim ljudima po pozicijama. Tek tada ću dobiti pravu sliku.Ima mjesta za sve koji razmišljaju kao ljudi kojima je u interesu veliki Hajduk, a to je klub, koji osvaja titule, stvara igrače… Od boljeg uvijek može bolje.

O rezovima i ne popularnim odlukama je kazao:

Rezovi su nekad nužni i potrebni, spreman sam ih napraviti, ali s pojašnjenjem. Svatko treba zaslužiti nositi ovaj grb, ne nasljedstvom, već radom i odricanjem. To su vrijednosti koje ću slijediti.

O svojoj “utakmici” u Hajduku što kaže:

U prvoj minuti utakmici sam, i ako dobijem gol neću gledati pesimistično. Želim vratiti pobjednički mentalitet, titule, pobjede, bit će udaraca, golova i utakmica koje ćemo izgubiti, ali igram dugačko prvenstvo u kojem moramo izaći kao pobjednik.Želim prenijeti emociju, vidjt ćete moju retoriku. Ne pripremam se za istup.

Kakvog sebe vidite:

Živim sport, gospodarstvo, željan sam promjena. Svi imaju teoriju “ajmo ovo, ajmo ono”. Gdje god sam bio, radio sam za opći interes, to je moj način.U onom trenutku Hajduk je postao moj život i preokupacija. Najvažnija stvar su mi obitelj i sin. U zadnjih 20 dana sam ga vidio par sati. To vam može biti simbolika kakav ću biti. Obitelj ću preseliti u Split.

Što kaže o svojim prethodnicima na poziciji predsjednika……

Svi igraju nogomet i žele pobjediti, tu su poznate kategorije red, rad i dispciplina. Uvažam rad mojih pretkhodnika, uzet ću sve što je dobro, a sportski je razmišljati da ću biti bolji.

Koji je vaš ideal i zašto se odabrali Hajduk?

U ovom trenutku je moj nogometni ideal kombinacija atraktivnog nogometa i želje za pobjedom. Težim mladim igračima.Radio sam u proizvodnji poljoprivredne mehanizacije, bavio se tekstilom, obućom, … Rukovodeći menadžment je svugdje sličan, nogomet je jedina stvar koju istinski poznajem, prošao sam ga od početnika do profesionalnog nogometa. Bavim se i stolnim tenisom, fitnessom, Hajduk mi je bio životni izazov, nešto što znam je nogomet, učim gospodarstvo, sinergija jednog i drugog u najvećem hrvatskom klubu, koji u ovom trenutku trofejno mjerljivo to nije, a mora biti.

Što kaže o osječkom lobiju u nogometu i kako ga doživljava:

Osječki lobi je široka definicija, pretpostaljvam Davor Šuker. Ne znam koliko je Osječanin, bio je manje nego što sam ja bio u Londonu. Češće sam ja u Londonu, nego on u Osijeku. Sa sudačkim lobijem nisam imao doticaja. Želimo naša prava i obveze, ali i ono što zaslužujemo. Želimo riješti probleme, a hoće li to biti dijalog ili sila, ali do rješenja mora doći. To je ono što zagovaram.

O reprezentaciji…………

Reprezentacija ovdje mora biti, nastojat ću otkloniti razloge, radit ću na tome da Hajduk bude u saveza, da kreira mišljenje, a ne da nam bude nametnuto.

Kakav je kad stvari ne idu kako treba?

Imam razumijevanja, spreman sam i na kompromise, ali ako treba nogom otvoriti vrata i to sam spreman

O koracima u Hajduku i sportskom direktoru…..

Imam viziju, dvadesetak dana sam potpuno u Hajduku. Žao mi je što Burić nije ovdje, ispričao se, Očekivao sam razgovor, moram čuti njegovo mišljenje, da li nam se poklapaju vizije. Zatražio sam od njega analiza, očekujem u ponedjeljak da se vidimo.Iz postojećih saznanja imat ćemo rješenje. Ista osoba neće biti sportski direktor i trener, on mora biti zadužen za upravljanje, teško je ostvarivo u jednoj osobi. Ne mora nužno biti stranac, zagovaram domaće ljude, kadrove… U ovom trenutku može doći i stranac. On mora biti profesionalan, stručan, premrežen, iskusan… Ne znači da top sportski direktor dao vrhunski rezultat Hajduku… Nekoliko imena je u igri, pod hitno moramo pronaći sportskog direktora, to bi trebalo biti jučer. Bez Burića neću donositi odluku o sportskom direktoru.

Koja je poruka kraj  ovog razgovora:

Spreman sam na sve, Hajduk nikada ne smije ovisiti o jednom čovjeku, kako o meni, tako o bilo kome. Hajduk treba funkcionirati kao sustav. Trenutno u Splitu nema osobe koja bi više od mene željela igrati Europsku ligu.

By | 2016-05-19T07:21:43+02:00 19.05. 2016.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment