Još jedno pojačanje u redovima Hajduka!

Ivan Dolček novi je igrač Hajduka. Ovaj devetnaestogodišnjak potpisao je ugovor do 30.lipnja 2023.godine, a nosit će dres s brojem 31.

Ivan Dolček rođen je 24.travnja 2000.godine u Koprivnici, a nogomet je počeo igrati u obližnjem Đurđevcu u tamošnjem NK Graničar. S jedanaest godina odlazi u omladinsku školu Dinama gdje provodi četiri godine, a zatim u redove Šibenika gdje se zadržao svega godinu dana. Zatim se vraća u rodnu Koprivnicu gdje se pridružuje kadetima Slaven Belupa, a u četiri godine tamo stiže i do seniorske momčadi. Svojim nastupima u 14 utakmica za Farmaceute privukao je pažnju mnogih klubova, a najuspješniji u pregovorima bio je upravo Hajduk.

U Hajduk dolazi kao lijevi bek, a može igrati i kao krilo. Za mlađe selekcije reprezentacije Hrvatske debitirao je 23.rujna 2017. U u prijateljskoj utakmici protiv Japana, a sveukupno je u kockastom dresu skupio 10 nastupa i jedan pogodak.

O dolasku među Bijele rekao je: „Iznimno sam sretan i ponosan, a pomalo i uzbuđen što sam došao u Hajduk koji me prepoznao kao talentiranog igrača koji mu može puno donijeti u budućnosti… Raduje me što poziciju dijelim s Domagojem Bradarićem koji je od strane struke i igrača proglašen najboljim lijevim bekom HT Prve lige u prošloj sezoni. Vjerujem da ćemo surađivati dobro i da ćemo jedan drugoga učiniti još boljim. Poznajem dosta mladih igrača kroz reprezentaciju poput Michelea Šege i Jakova Blagaića te vjerujem da ću se vrlo brzo uklopiti u momčad“. Ugovor je potpisao danas u poslijepodnevnim satima, a uskoro će se priključiti svojim novim suigračima na Pohorju.

By | 2019-07-01T20:40:32+02:00 01.07. 2019.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment