Kalinić: Ni trena se ne bih mislio ostati u Hajduku!

Lovre Kalinić ponovno je pozvan u reprezentaciju. Na današnji dan baš on je bio gost novinarima. naravno da je prvo pitanje vezano uz povratak pod palicu Zlatka Dalića…..

Bili smo stalno u kontaktu, jasno je da nisam ni mogao biti pozvan kad nisam branio. Ne dobiva se poziv gledanjem, nego igranjem. Drago mi je da ću ponovno biti dio reprezentacije.

Kakve su impresije dok niste bili u reprezentativnom kadru?

Bogu hvala, kratko je trajalo, dva okupljanja… Ne osjećaš se lijepo, ali radiš na tome da ponovno budeš dio toga. Potres mozga, puknuti meniskus, operacija…, tu sam izgubio mjesto na golu u klubu, a nakon toga i u reprezentaciji. I nema se tu što dodati. U reprezentaciji su uvijek najbolji koje Hrvatska ima, i čast i privilegija je da mogu biti dio tog društva. Šest mjeseci sam bio prvi golman reprezentacije, nadam se da ću biti opet. Ima još vremena za mene, ja od svojih snova ne odustajem.

Tko vam je najviše nedostajao?

Za kazati iskreno – svi. Nekako najviše oni koji su bili tu duže i ranije. Najviše moj prijetelj Subašić, s njim sam bio više nego sa suprugom.

Prvi susret nam je sa Slovenijom?

Kao što i sami znate, protiv Hrvatske je svatko motiviran. To vam je kao i protiv Hajduka. Hrvatska svakome izaziva dodatni motiv. Mi idemo s ciljem da pobijedimo i uzmemo sva tri boda, i što prije osiguramo plasman na Svjetsko prvenstvo.

Možete li malo prokomentirati našu skupinu…..

U nogometu nema lagane skupine i lagane utakmice. Sve reprezentacije znaju igrati nogomet, ako nisi na 100%, bez obzira što si možda favorit, uvijek visiš. Ja se nadam da to neće biti slučaj. S ovom situacijom s koronom možda bi bilo lakše igrati u gostima nego kući, ali nitko od igrača nije sretan što je tako. Primarno je zdravlje ljudi, čekamo da se sve normalizira. Mi nastojimo biti favoriti, rezultati koje smo ostvarili daju nam za pravo da uzmemo tu ulogu. Ima i Slovenija kvalitetu, ali mi imamo jake adute, idemo se tamo potući za tri boda. 

Očekuju se sve pobjede…

Naravno da ih očekujemo i mi. Specifična je situacija, svi znaju igrati nogomet, a u ovoj situaciji bez publike ne možeš nikoga otpisati. Svi će ići 300%, svi se hoće pokazati, što je i normalno, ali mi imamo i svoje ciljeve i želje, želimo što prije osigurati plasman…

Što se tiče reprezentacije vama je dobrodošao povratak u Hajduk….-

To je bila prava odluka. Meni je bilo važno da imam fond utakmica, da branim, a i rezultati idu na bolje. Mislim da smo mi s Hajdukom na dobrom putu. Upravo nam se dobre stari  događaju. Želim i nadam se da će trajati što duže.

Tko su po vama tri najbolja golmana na svijetu?

Za mene u top 3, su to vječni Gigi Buffon, Manuel Neuer i Jan Oblak.

Stiže paket utakmica sa Goricom, prvenstvo pa kup. Mnogi kažu da su najvažnije….

Ovo što ću kazati je baš iskreno, za mene su to utakmice kao i sve druge, u svakoj želiš pobijediti, i Varaždin, i Dinamo, i Rijeku, i Šibenik… Pobjednički mentalitet se gradi pobjedama. Ne podcjenjujemo nikoga, Gorica je napravila, prošle i pogotovo ove sezone vrhunski rezultat. Oni imaju jako dobre igrače, ali imamo i mi igrače i kvalitetu. Pokušat ćemo nastaviti u dobrom ritmu i dalje.

Livaja se u Hajduk u porbim utakmicama iskazao…..

Svi bi mi voljeli da je Hajduk prv i onda bi se svi nudili i vraćali. Livaji služi na čast to što je došao i pomogao svom klubu. Mlad je otišao vani, u njemu je očito čučao taj nemir i osjećaj da je ostao dužan. Odlučio se vratiti i sigurno da je on kvaliteta koja Hajduku jako puno znači.

Pobjedama se trasira put prema Europi…..

Ova naša momčad čini 22 igrača i svi živimo za svaku pobjedu. Možda smo mi donijeli mir koji mladi igrači nisu do sada imali, ali rezultat gradi momčad, ne pojedinci. Osjećamo zajedništvo, momci su dobili mir, sad je u klubu “mirna voda”, nema promjena, fokusirani su samo na nogomet, bez turbulencija, i mogu pokazati svoje pravo lice…Ako pogledate snimke golova, vidite ga. Čak i oni koji su na klupi raduju se svim golovima, mali Čuić kliže na koljenima s klupe do centra… To nije umjetno, vidi se da svi živimo skupa.

Postoji li mogučnost ostanka u Hajduku i iduće sezone?

Poznato je da ja tu odluku ne donosim. Tu su Hajduk i Aston Villa da se dogovore. Zna se što bih ja želio.

Želite li ostati?

Naravno.

Što ako se Hajduk dogovori s Aston Villom i ponudi vam ugovor do kraja karijere?

Ni jednog trenutka ne bih se mislio…

By | 2021-03-10T15:08:21+01:00 10.03. 2021.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment