Karoglan nakon Rudeša: Šarlija ima karakteristike lidera

Hajduk je upisao pobjedu protiv Rudeša od 1:0. Jedini pogodak za Bijele je postigao Trajkovski. Ovo je bila 15ta utakmica u nizu za trenera Karoglana bez poraza. Evo što je rekao novinarima na press konferenciji iza utakmice.
Slažem se s vama. Pozitivno je da smo dobili bez Livaje. Je li to nelka blokada. Momčad je igrala presporo, pre razvučeni, sve u svemu, 70 posto posjeda, ali pre sporo. Jedan-dva igrača nisu bili pozicionirani kako sam htio. Htio sam kasnije dignuti Pukštasa, koliko je bilo bolje? Po meni uopće nije. Suma sumarum, prvi smo, ja ne mogu izvući puno pozitivnog.
Rudeš?
Premalo dubine smo imali, ili smo preširoko napadali, mogu se složiti, jednostavno nismo bili pravi. Možemo, moramo, i hoćemo bolje već u srijedu.
Situacija sa Ivanom Dolčekom?
Da, tu sam se lomio, s kim ići, on ili Dajaku. Dogodili su se grčevi Pukštasu pa smo malo i mijenjali plan. Tri boda su najbitnija.
Dosta napada je išlo iza leđa obrane, jel to bilo planski?
Je, da na okretu strane napadamo, i da ulazimo iza leđa bočnog ili dijagonalno iza leđa stopera. Nije sad plan bitan, nije funkcionirao.
Koliko Rudešu ide kredita za ovu utakmicu?
U kontekstu Hajduka nije popularno pričati o protivniku. Dobar dio kredita ide i njima, realno je da smo i mi bili prazni.
Povratak Krovinovića i Livaje u Osijeku?
Liga je takva da su se mnoge momčadi digle. Gorica je pobijedila DInama Hajduka i Osijeka, to nije slučajno.
Zašto baš Šarlija kapetan?
Imao sam Šarlija, Sahiti i Pukštas, to su bila tri kapetana za tu utakmicu. Ima liderske sposobnosti i Hrvat je, pa je lakše komunicirati.
Kako napredovati za Osijek, premalo vremena do srijede?
Imaš trening-dva, pubno analize. Siguran sam da ćemo biti bolji, Livaja i Krovinović se vraća. Zadovoljan sam SIgurom, igra dvije pozicije. Žaper mi je na poluvremenu sam rekao da je umoran, ali nije mi padalo na pamet ga vaditi. S Krovinovićem ćemo biti svježiji. Imali smo i sreće da nismo primili gol.
Kraj utakmice ne objašnjiv? Što se dogodilo?
Teško mi je u deset dana koliko sam tu imati sve odgovore. Krenuli smo svježi, čim nam se razvuku te linije, dvije su stvari u presingu, postoje ekipe koje intezitetom mogu puno pokriti, recimo Lokomotiva. Drugi tip mora puno čitati i predviđati, jer nisu dovoljno brzi. To je proces.
By | 2023-11-04T22:06:24+01:00 04.11. 2023.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment