Komemoracija za Žana Ojdanića: Odlaze najbolji….

Točno u podne na Starom placu kod legendarne Stare murve opraštali smo se od legendarnog Žana Ojdanića. Gotovo 400 ljudi, Žanovih prijatelja, navijača, poslovnih kolega, te ljudi koji rade ili su radili u HNK Hajduk. Predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani u emotivnom govoru istaknuo je:

U ime našeg kluba HNK Hajduka izražavam sućut zbog smrti velikog čovjeka. U posljednjih 9 godina sam održao niz tužnih govora, ali ovo je definitivno jedan od najtužnijih. Moja generacija, legenda, ne samo Torcide nego i Hajduka. Na ovom svetom mjestu opraštamo se od tebe, Žane, idolu mnogih generacija. Luka Babaja, naš zajednički prijatelj sa Skalica, jednom mi je kazao: ‘Žan je najhrabriji čovjek kojeg sam ikad upoznao.’ On je znao prepoznati trenutak, njegovo djelo mora ostati trajno upisano u povijesti grada i Hajduka. Draga generacijo, opraštamo se od tebe, tvoje ime će se nositi vječno hukom Sjevera.

U ime Grada Splita, prvi se od Žana oprostio Hrvoje Akrap, te Ivan Rilov tajnik udruge Naš Hajduk te na kraju Toni Baletić predsjednik kluba navijača Torcida.

Teško je nešto suvislo napisati o odlasku velikog čovika Žana Ojdanića. No, ne mogu se oteti dojmu koji me drži da nam odlaze najveći. Sve što napišem ne čini mi se dovoljno kada se radi o odlasku čovika koji nije puno priča a ostavlja je iza sebe velike stvari. Bija je jedan i jedinstven u svom djelu. Navijački pokret i reforma istog njegovo je životno djelo, koje traje i trajat će. Bio je uvijek potpora svakom drugom dobrom djelu, zaštita svima koji su bili na  tragu pravih stvari. Zato je bio omiljen. Nenadoknadiv je gubitak našoj hajdučkoj obitelji odlazak Žana Ojdanića ali ono šta bi on tija bilo bi da nastavimo istim pravim putem ići.

Žane evala ti bilo i nek ti dragi Bog da pokoj vječni !

 

By | 2019-08-01T09:40:15+02:00 05.04. 2016.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment