Kopić o Steaui: Uvjeren sam u dobar rezultat!

Na press konferenciju pred europski ogled s rumunjskom Steauom došli su Željko Kopić i Stanko Jurić. Prvo je govorio Kopić:

Nakon prvog kruga i dvije pobjede protiv Slavije, očekuje nas Steaua. Ekipa koja inzistira na igri, koja ima svojih dobrih strana, i nekoliko manje dobrih koje ćemo pokušati iskoristiti.

Zatim je o svojoj momčadi govorio Stanko Jurić:

Dobro smo radili na pripremama i znamo koliko navijačima znači ova pobjeda i ulazak u skupine Europske lige. Poginut ćemo da idemo dalje, dat ćemo sve od sebe da tako bude.

Kopić je zatim govorio tko se vraća u sastav…..

U konkurenciju se vraća Posavec, ali i Palaversa nakon viroze. Zahvaljujem Tomi Bašiću na svemu što je dao za Klub i želim mu sreću u nastavku karijere. Toma je kod mene igrao jako puno utakmica… On je jedan od igrača kojem malo duže treba da uđe u formu, on je već protiv Slavije bio dobar, protiv Lokomotive već bolji. Pod upitnikom je Said koji ima mišićni problem. Nema Beširovića, Jaira, Nižića i Duke.

Što je s Futacsem ?

Futacs je malo konkretnije ovaj tjedan trenirao s ekipom, danas ćemo vidjeti nakon treninga tko ide u karantenu i konkurira za utakmicu.

Novo pitanje bilo je za mladog Jurića. Jesi li spreman preuzeti teret zadnjeg veznog?

Naravno da jesam, cijeli život sam radio i spremao se za ovo. Atmosfera u svlačionici je dobra, ovo je utakmica sezone, ako to dobijemo, cijela sezona se može okrenuti na našu stranu.

Zatim je trener Kopić govorio ….

Svjesni smo stvari koje su bile dobre u ovim utakmicama, ali i onih koje su bile loše. Analizirali smo utakmice, dosta smo sterilni u zadnjoj trećini, treba nam bolji protok lopte. Lokomotiva je imala jedan jedini udarac u gol, mi smo ti koji smo dominirali, ali nedostaje nam konkretnosti, na tome radimo. Kao što je Stanko rekao, sutra je za nas izuzetno bitna utakmica. Bit ćemo spremni, dobro smo analizirali protivnika, ja vjerujem u ove dečke koji će istrčati sutra. Vjerujem u dobar rezultat.

O mladim igračima….

Šego i Delić su u konkurenciji. Jasno sam naznačio da je jedan od naših ciljeva da ti mladi igrači dobivaju minutažu. Treba procijeniti pravi trenutak, na njih računam. Dobivat će minutažu i sutra i u sljedećim utakmicama, ali o prvih 11 neću.

Zatim je dodao…

Karakter je jedan od primarnih stvari u selekciji. Još od mog dolaska smo razgovarali što je zapravo DNK Hajduka i kakvi igrači nam trebaju. U Hajduku su često utakmice “Ili jesmo, ili nismo”, naravno da se s tim nije lako nositi. Drago mi je što Stanko ide u taj kontekst igrača koji nosi karakter, energiju i koji nam tu može puno pomoći. O tom segmentu vodim računa uoči pripreme sutrašnje utakmice.

Kakva je atmosfera u svlačionici…

Atmosfera je nogometna, ima onih motiviranih, onih koji jedva čekaju istrčati, oni koji čekaju svoju priliku… Utakmicu dočekujemo u natjecateljskoj atmosferi. Činimo sve da budemo na najboljoj razini.

Kakav rezultat priželjkujete ?

Ne pričam nikad o rezultatu, ali naravno da je idealno pobijediti i ne primiti gol. Što se suparnika tiče, imaju široki kadar, mogu igrati na različite načine s profilom igrača s kojima raspolažu. Za koju opcije će se trener Dica odlučiti, vidjet ćemo sutra na terenu.

Tko ima veću kvalitetu?

Ja uvijek vjerujem u svoje igrače. Ne želim komparirati. Imaju kvalitetu, dobro su pokriveni, pogotovo u napadu. Ali, ja vjerujem da i mi raspolažemo i kvalitetom i tim karakterom.

Imali ste razgovor s klupskim čelnicima ?

Predsjednik i sportski direktor osjetili su potrebu da se prije utakmice neke stvari iskomuniciraju. Na nama je da sutra pokažemo ono što želimo gledati od Hajduka.

Što je s Caktašem?

Mijo je spreman za utakmicu, odradio je normalan trening pa je sutra na dispoziciji. Dobio je protiv Slavije udarac u zglob, nije mogao trenirati za utakmicu s Lokomotivom.

Jeste li dobili informacije o Steaui od Ivana Pešića ili Filipa ?

Steliano Filip će biti sutra u konkurenciji, on mi je pomogao s nekim informacijama.

Što je s Nižićem. Je li istina da ne želi igrati jer nije realizirao transfer? Točnije jer mu je stopiran….

U komunikaciji je Nižić rekao da se ne osjeća spremnim za utakmicu i ja to trebam poštivati. Bit će na današnjem treningu.

Svjestan je Kopić važnosti utakmice…..

Razmišljam o svemu… Pa i o promjeni igrača na pojedinim pozicijama, o promjeni formacije, ali opet bolje ne raditi neka velika odstupanja. Vrtimo još nekakve opcije koje bi nam donijele veću defenzivnu stabilnost, ali i veću kvalitetu u napadu. To nije lako, ovisi puno o profilu igrača.

Za kraj je Stanko Jurić dodao:

Atmosfera je dobra, svi znamo kakav je naš splitski mentalitet i što navijači od nas očekuje. Ja ne mogu govoriti za druge, ali ja mislim da za ove utakmice treba poginuti i da ćemo dobiti puno s tom utakmicom

Što želite poručiti Torcidi:

Navijačima bih poručio da ćemo se boriti i poginuti na terenu.

By | 2018-08-09T00:56:35+02:00 08.08. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment