Krizmanić i Nimčević savjetnici Ivanu Kosu

Ovog prazničnog četvrtka Hajduk je predstavio osnaženja u upravljačkom dijelu kluba. Imenovani su dva savjetnika predsjednika uprave Ivana Kosa. Goran Krizmanić je Toyotin glavni direktor za automobilsku distribuciju u centrali u Johannesburgu, dok je Dražen Nimčević partner u Deloitteovom Odjelu za porezno i pravno savjetovanje. Prvi je uzeo riječ predsjednik Ivan Kos:
Hajduk ima viziju kako ćemo izgledati u budućnosti. Prošli tjedan smo dobili glavu u vidu predsjednika kluba, pa savjetnike, sada je na redu imenovanje sportskog direktora, pa sa sportskim direktorom ćemo raspravljati o sadašnjem treneru Buriću.
Dražen Nimčević bit će zadužen za financijsko izvještavanje i planiranje, održavanje financijske stabilnosti, te pravni i porezni dio poslovanja. Evo što je kazao:
Počašćen sam s pozivom gospodina Kosa da se pridružim njegovom timu. Radim u jednoj od vodećih svjetskih kompanija, između ostalog i za pružanje financijskih usluga najbogatijim svjetskim klubovima, koja s preko 220 tisuća zaposlenih diljem svijeta. Ja sam zadužen za područje Hrvatske. BIH-a i Slovenije. Navijač sam Hajduka, dolazim iz hajdučke obitelji, rođen sam u Zagrebu, ali korijene vučem iz Dalmacije
Predstavio se i Goran Krizmanić, koji će biti savjetnik Kosu za strateško i poslovno planiranje. On je rekao:
Zahvaljujem se Ivanu na pozivu da preuzmem funkciju savjetnika, ali neću pričati o sebi, već je bilo dosta u medijima informacija. Nadam se da ću u poziciji savjetnika povezati nekoliko stvari ključnih za funkcioniranje, da napokon izađemo iz negativne spirale. Kada to kažem, mislim da su poslovni rashodi veći od prihoda i da se zbog toga moralo ulaziti u prodaju igrača. Kroz dugoročne i kratkoročne mjere želimo pravilno planirati, donositi prave odluke, da Hajduk postane stroj, što mislim da nije bio. Imao sam priliku vidjeti poslovne knjige, brojke ne izgledaju bajno. U sportskom, organizacijskom i strateškom segmentu želimo dovesti klub na pravu stazu. Na prvom mjestu je sportski segment i rezultati, a moja želja je da se Hajduk vrati tamo gdje pripada. Trebat će nam više jedinstva i homogenosti čega nije bilo, ni u Upravi ni u Nadzornom odboru. Nije jednostavan zadatak, ali mi ćemo nastojati u kratkom roku to popraviti.
By | 2018-01-31T14:36:11+01:00 26.05. 2016.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment