Leko pred Goricu: Ovo je opasna utakmica!

Ove nedjelje na Poljud nam stiže Gorica. Posljednja momčad na tablici ali Leko je maksimalno koncentriran:

Atmosfera nakon pobjede u Varaždinu je bolja, ali to nas ne smije zavarati. Zbog ozljeda nema ni Kalika, Borevkovića i Sahitija . Ono što je dobro je sve što se tiče volje samih igrača. Vidi se da su motivirani. Na nama je da se što prije uklope.

Kakva će biti Gorica po vama ?

Ovakve utakmice sigurno su  najteže. To je jako opasna utakmica. Ekipa koja je zadnja, koju rezultat nije pomazio, a to može stvoriti osjećaj da će biti lako. Oni nisu lošiji od drugih. Stisnuli su Rijeku u drugom poluvremenu. Ekipa su koja ima agresiju, snagu, vertikalnost. Zašto ih rezultat nije nagradio to je pitanje za nekog drugog. Mi ćemo nastojati igrati nogomet. Kad navijamo, to je teško. Imamo puno stvari za napraviti da budu bolje.

Razmišljaju li igrači o Dinamu i Osijeku?

Mi smo od četiri utakmice dvije izgubili. Išli smo u Varaždin pod velikim pritiskom. Fokus je na nama. Imamo lekciju iz Varaždina. Jako smo svjesni da je ogroman posao ispred nas, da moramo biti 100% u disciplini, taktici, fazi napada…… Srećom, nisam osjetio da misli lete negdje. U ovom trenutku mi ne možemo sa 70% s nikim igrati.

 

– Predsjednik i sportski direktor su meni pričali o šest mjeseci, ali ne bavim se s tim. Imamo dovoljno ljudi koji se bave papirologijom. Vidim da su ti momci koncentrirani. Da se pita mene ja bih to uveo i više, a ne samo šest mjeseci.

Kakvi su vaši dojmovi o Pukštasu?

Lijepo ga je trenirati. Jedva čeka trening. Upija informaciju, otvoren. Ima puno kvalitete, jedva čeka napredovati. Uvijek mu je malo. Može biti primjer, kako trenira, živi za to. Nije slučajno da u Varaždinu zabije dva gola. Ovo je početak za njega i pravi primjer za sve klince koji dolaze kako živjeti nogomet.

Gdje ga vidite u budućnosti?

On je box to box, Lampard, Gerrard, Pašalić…Ne radimo mi ekipu za Rokasa nego za svih.

U kakvom je stanju Nikola Kalinić?

– Nitko sretniji od mene da Nikola može igrati 90 minuta na ozbiljnom europskom nivou. Jako je motiviran, ali sigurno nije za 90 minuta. On je primjer za sve druge, mlađe. Dođe prvi, ode zadnji.

By | 2023-02-17T15:57:41+01:00 17.02. 2023.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment