Leko uoči Varaždina: Situacija može biti bolja!

Trener Ivan Leko uoči utakmice s Varaždinom kazao je svoja promišljanja. Evo i pitanja….
Kakva je psihička situacija u momčadi?
Situacija može biti bolja. Kad izgubiš dvaput zaredom, pogotovo u Hajduku, to utječe na samopouzdanje i energiju. Nastojali smo kroz priču, analizu i rad na terenu iskoristiti vrijeme da se popravimo. Svi smo svjesni da imamo puno toga za popraviti.
Što kaže o protivniku Varaždinu?
Teklić i Šego su sigurno među tri-četiri najbolja igrača. Lijepo je vidjeti da rade razliku, šteta da su u drugom klubu, ali to je tako. Oni igraju lijepo, agresivno, imaju dobru energiju.
Tko sigurno nedostaje sutra u dvoboju s Varaždinom?
Sahiti, Kalik i Borevković sigurno neće moći, ovi ostali su u treningu. Juniorska utakmica u srijedu malo nam je poremetila planove, ali snašli smo se najbolje što smo mogli.
Hoće li biti pojačanja do kraja prijelaznog roka?
Komunikacija sa sportskim direktorom je od prvog dana jako dobra. Radimo zajedno s istim ciljem da budemo bolji. Želimo kvalitetu iznad kvantitete, plan nam je da oni koji dođu budu 20-30 posto boljih od ovih koji su sada tu.
Kakvo je stanje s Livajom?
Marko je trenirao koliko je mogao. Imao je već dugo problema s aduktorom i žlijezdama, ali on je igrač koji za Hajduk igra i pod tabletama i pod injekcijama.
Ima li šanse da Benhraou starta od prve minute?
Blizu je. Razmišljamo, gledamo, pričamo… Trebamo biti bolji i on je došao tu da bude među 15-16 igrača koji će igrati i koji bi trebali donijeti napredak.
Ostali ste bez Sahtija, jeli vas to poremetilo?
Sahiti je bio jedan od četiri-pet ključnih igrača i prije nego što sam ja došao. To je igrač koji je igrao razne uloge, može igrati i na poziciji wingbacka. Izgubili smo bitnog igrača, ali on će se vratiti. Dok njega nema, netko drugi će ući.
Kakav Hajduk možemo očekivati?
Hajduk treba igrati nogomet u skladu sa svojim statusom, kulturom i tradicijom. Treba igrati hrabro, s respektom prema protivniku, ali i vjerom u sebe. Sad, hoće li Hajduk tako pobjeđivati utakmice, to je drugo pitanje. Ja sam za Hajduk koji preuzima rizik, anticipira i dominira.
By | 2023-02-10T15:39:34+01:00 10.02. 2023.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment