Mislav Karoglan nakon pobjede protiv Varaždina: Čestitam momcima, odradili smo pet utakmica, zatvorili ciklus.

Hajduk je danas na Poljudu slavio protiv Varaždina rezultatom 3:1. Pogotke za Hajduk su postigli Pukstas, Šarlija i Krovinović. Ovo je bila peta pobjeda Hajduka u nizu. Hajduk nakon 15 kola zauzima prvo mjesto s 5 bodova ispred Rijeke, te 9 ispred Dinama. Nakon utakmice s Varaždinom novinarima se obratio trener Bijelih, Mislav Karoglan.
Varaždin je imao prvu šansu. Pustili smo tri klipa na poluvremenu. Sva tri su bili gdje na otvorenoj lopti nismo bili dobro pozicionirani u šesnaestercu. Kada smo zabili golove opustili smo se, bilo je dobrih stvari. Momci su odradili utakmicu s dosta šansi. Imali smo loš ulazak u drugo poluvrijeme, izgubili smo presing doseg. Analizirat ćemo utakmicu i biti pametniji. Imamo amplitude u igri, ali dok je god više dobrih stvari onda si zadovoljan, ne treba tražiti kruha preko pogače. Treba dati i kredit Varaždinu, dobri su na lopti, guštam ih gledat, igraju bez straha. Neke faze igre imaju ponajbolje u ligi. Želim kolegi da nastavi tako raditi. Čestitam momcima, odradili smo pet utakmica, zatvorili ciklus. Idući ciklus je puno teži, svaka utakmica će biti izazovna.
Jako bitna pobjeda u ovoj utakmici?
Je, daje ti mir i tri-četiri dana da se rekuperaš. Troši ovo i igrače i stožer. Po cijeli dan smo bili u bunkeru. Lijepo je dva-tri dana vidjeti djecu za promjenu, a onda ponovno u rat.
Jeli bio plan biti pasivniji drugi dio?
Isključivo je do Varaždina. Htio sam stiskati, ali izgubiš presing dosege. Tako je to u nogometu. Oni što stiskaju 90 minuta ti puno i koštaju. Nikad u životu se nisam svjesno povukao, ali me 100 puta netko povukao.
Odnos Šimuna Hrgovića i vas?
S njim sam vezan. S veznog sam ga u kadetima vratio na beka. Krasno je dijete.
Pukštas?
S njim sam prezadovoljan. Kritiziram ga kada uđe u preduboko razmišljanje. Ne brojim nikad tehničke greške igrača.
Jeste li napokon pronašli poziciju za Krovinovića?
Ne znam. U fazi obrane je igrao iza Livaje, a u fazi napada je bio nisko. Želim od njega više. Traži se i od mene više.
Trajkovski?
Upalio mu se ožiljak od stare ozljede. On ide za reprezentaciju pa će se vidjeti. Doktori su procijenili tako. Imao je to već u par navrata.
Slijedi reprezenativna pauza?
Imamo tri dana odmora.
Rijeka – Dinamo, vaša prognoza?
Neće se pitati što bih ja volio. Gledat ću utakmicu, volio bih da bude dobra utakmica. Veselim se dobrom nogometu
By | 2023-11-12T23:49:03+01:00 12.11. 2023.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment